Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat pentru RFI că este inadmisibil cum lideri importanţi democrat liberali îşi caută loc în PNL, acum când formaţiunea este la guvernare.
"Ce se va întâmpla în viitor, dacă mai vor să vină oameni, domnul Duţă de exemplu sau domnul Blejnar sau alţi domni să treacă la PNL?", se întreba Ilie Sârbu.
Întrebat ce se va întâmpla dacă PNL va continua politica uşilor deschise, Ilie Sârbu a răspuns: "Eu cred că nu va continua. Aţi văzut că de fiecare dată când noi am creat o problemă, trebuie să recunoaştem că au fost şi nemulţumiri din partea PNL şi invers, lucrurile s-au clarificat, am stat de vorbă şi cred că se va găsi şi azi sau mâine, când ne vom întâlni, o decizie înţeleaptă, ca să putem să guvernăm şi să rezolvăm problemele pe care noi le-am criticat la cei care acum vin să pună umărul la putere, dar nu aşa, i-am criticat foarte aspru şi am şi spus că nu vom face ceea ce au făcut ei şi am spus că vom merge cu dreptatea până la capăt, că dacă-i aducem pe toţi la noi, cu cine mai facem dreptate? Iarăşi cu iepuraşii pe care-i vom găsi prin grădina corupţiei?".
PNL, campion la transferuri. Cele mai "grele" mutări din ultimul an făcute de Crin Antonescu
Trecerea din 6 martie, a lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL, este, cu siguranţă, o lovitură grea pentru PDL. Mihai Stănişoară era unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi ai partidului din Modrogan, şi nu doar atât. Apropiat al lui Vasile Blaga şi al lui Traian Băsescu, Mihai Stănişoară făcea parte din aşa-numita gardă veche din PDL, având în ultimii 12 ani funcţii de conducere în PDL şi controlând filiala Mehedinţi a partidului, aceasta fiind una dintre puţinele organizaţii care a obţinut rezultate bune la ultimele alegeri locale, respectiv: 36 de primării, printre care şi primăria Drobeta-Turnu Severin, şi majoritatea în Consiliile locale din Drobeta şi Baia de Aramă.
Foştii colegi din PDL au pus plecarea lui Stănişoară pe seama prieteniei cu Sorin Frunzăverde, cel care, anul trecut, pe 27 martie, a fost primul mare transfer reuşit de Crin Antonescu. A fost mişcarea care a dat lovitura de graţie guvernului Ungureanu care, într-o lună, a şi picat prin trecerea moţiunii de cenzură.
Dar nu a trecut mult timp de la, poate, cea mai surprinzătoare achiziţie a lui Crin Antonescu: primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
Un alt transfer spectaculos, cel puţin din punct de vedere mediatic, a fost cel al fostei senatoare PDL Sorina Plăcintă.
Dar, cu siguranţă, cea mai savuroasă achiziţie a PNL a fost Gigi Becali. Pe 19 octombrie, preşedintele PNG şi-a depus adeziunea la PNL pentru a putea candida pentru un post de deputat din partea PNL. Aventura liberală n-a durat prea mult şi s-a sfârşit cu demisia din PNL după ce Becali a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă. Acum este deputat independent, dar a rămas cu sufletul şi cu votul alături de liberali.