Antena 3 CNN Politică Spoturi nu, hituri da! Melodiile candidaţilor artişti sunt permise în perioada campaniei

Spoturi nu, hituri da! Melodiile candidaţilor artişti sunt permise în perioada campaniei

Spoturi nu, hituri da! Melodiile candidaţilor artişti sunt permise în perioada campaniei
23 Oct 2008   •   15:24

După ce, marţi, CNA a decis interzicerea pe perioada campaniei electorale a spoturilor publicitare în care apar artiştii care candidează pentru parlamentare, joi a fost luată o nouă hotărâre, potrivit căreia melodiile acestora pot fi difuzate în timpul campaniei.
Conform deciziei, difuzarea melodiilor la posturile de radio şi televiziune este legală, cât timp mesajul lor nu este unul electoral.
Hotărârea vine, însă, oarecum în contradictoriu cu cea referitoare la spotul Garnier în care apare Luminiţa Anghel, candidat PSD la alegerile parlamentare. Pornind de la acest caz, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis ca reclamele în care apar candidaţii să fie interzise în perioada campaniei electorale, întrucât difuzarea lor i-ar favoriza pe artişti. Astfel, în comparaţie cu ceilalţi candidaţi, persoanele care figurează în reclame ar beneficia de un spaţiu mai larg de campanie în audiovizual.
Cu toate acestea, conform hotărârii de joi, melodiile artiştilor care candidează vor putea fi difuzate şi în perioada campaniei electorale.
Printre artiştii care candidează la alegerile parlamentare se numără Luminiţa Anghel (PSD), Dida Drăgan (PNL), Mihai Constantinescu (PER) şi Victor Socaciu (PSD).
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close