Antena 3 CNN Politică Spitalizare de parlamentar: Hipertensiune şi anxietate depresivă tratată la Voicu într-o rezervă VIP

Spitalizare de parlamentar: Hipertensiune şi anxietate depresivă tratată la Voicu într-o rezervă VIP

Spitalizare de parlamentar: Hipertensiune şi anxietate depresivă tratată la Voicu într-o rezervă VIP
26 Mar 2010   •   11:56

1.624 de lei a plătit senatorul Cătălin Voicu înainte de externare pentru că a stat într-o rezervă VIP, spre a fi tratat de mai multe afecţiuni cardiologice. Voicu suferă de hipertensiune arterială, tahicardie şi anxietate depresivă, a declarat medicul Bogdan Popescu. Medicii au decis că afecţiunea cardiovascular de care suferă este stabilizată şi nu mai necesită internare, parlamentareul putând să-şi continue tratamentul prescris acasă.

Senatorul Cătălin Voicu a fost externat vineri, comisia medicală stabilind că acesta are o boală cardiovasculară cronică şi este stabil, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă, Bogdan Popescu.Acesta a primit, la externare, o schemă de tratament pe care să o urmeze acasă.

Purtătorul de cuvânt al SUUB a explicat că Voicu a plătit 1.624 de lei pentru că a beneficiat de condiţii speciale de cazare pe perioada spitalizării.

Medicul Bogdan Popescu a precizat că Voicu are o boală cronică, aşa cum au mulţi oameni, şi trebuie, ca orice pacient cu afecţiuni cronice, să facă din timp în timp analize şi să treacă pe la medic pentru consult.

Popescu a avertizat că orice bolnav cu o boală cronică "are risc să facă un nou episod de exacerbare".

Voicu a fost internat prima oară la Spitalul Universitar marţi noaptea, după ce medicii au constatat că senatorul are hipertensiune arterială. Lui Voicu i-a crescut tensiunea şi a fost chemată ambulanţa, iar medicii au decis ca senatorul să fie transportat la spital, după ce au stat peste o oră la domiciliul acestuia. Miercuri dimineaţă a cerut să fie externat pe propria răspundere pentru a putea participa la discuţiile din plenul Senatului privind avizarea cererii de încuviinţare a arestării sale preventive. După aproximativ trei ore de la externare, senatorul Cătălin Voicu a ajuns din nou la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
În paralel, lenul Senatului a aprobat solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, hotărârea fiind publicată în aceeaşi seară în Monitorul Oficial.
Procurorul general Codruţa Kovesi a transmis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), joi dimineaţă, avizul Senatului privind arestarea lui Cătălin Voicu.
Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.
Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close