Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: PSD nu va accepta un candidat independent. Marcel Ciolacu trebuie să fie candidatul la președinție

Sorin Grindeanu: PSD nu va accepta un candidat independent. Marcel Ciolacu trebuie să fie candidatul la președinție

liderii psd
Sorin Grindeanu ar putea deveni președinte al PSD în cazul în care Marcel Ciolacu ar câștiga alegerile prezidențiale din decembrie. Foto: Profimedia Images
05 Iul 2024   •   15:49

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că el nu susţine pe niciun independent ca să devină candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ci va vota la congres ca un social-democrat să candideze la alegerile pentru preşedintele României, favorit fiind Marcel Ciolacu.

"Eu vă spun doar părerea mea, Sorin Grindeanu, congresul decide această chestiune, nu Grindeanu şi nu o persoană, congresul care va fi organizat probabil în lunile viitoare. Eu opinez că nu (va accepta PSD un candidat independent pentru alegerile prezidenţiale n.r.) şi mi-aş da votul, deşi e doar unul singur, pe un candidat care să fie membru PSD", a spus Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Întrebat de către jurnalişti dacă Marcel Ciolacu ar trebui să demisioneze de la conducerea PSD în cazul în care nu va fi el candidatul social-democraţilor la prezidenţiale, Sorin Grindeanu a spus: "Asta e o speculaţie. Eu am spus că în acest moment cel care e situat cel mai bine în sondaje şi în încredere şi ca intenţie de vot, dintre membrii PSD, este Marcel Ciolacu. E şi normal. Este prim-ministru, e preşedintele partidului, e pe primul loc, asta îl face ca favorit la acest congres în a fi desemnat candidat."

Sorin Grindeanu a făcut aceste declaraţii în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc în judeţul Sibiu, pe DN7 Valea Oltului, în care s-a discutat despre închiderea traficului rutier pe timpul zilei, pe acest drum naţional, pentru a se efectua defrişările necesare construcţiei autostrăzii Sibiu -Piteşti. 

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat vineri că cel mai probabil congresul partidului va avea loc la sfârşitul lunii august şi va avea două componente - alegerea conducerii partidului şi stabilirea candidatului la Preşedinţia României.

„Lucrurile stau aşa: probabil că în weekendul ăsta sau la începutul săptămânii viitoare vom stabili un Consiliu Politic Naţional şi vom hotărî o dată a congresului. La congres are voie să participe toată lumea. Congresul va avea două componente, o componentă de alegerea conducerii partidului şi o componentă de stabilire a candidatului la Preşedinţia României. Astea vor fi două subiecte. (...) Sunt două lucruri concrete, CPN în care se va hotărî un congres, probabil la sfârşitul lunii august, şi acolo se va decide tot”, a spus Paul Stănescu

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close