Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, despre cele trei lucruri esenţiale pentru a construi şi dezvolta infrastructura în România: Să fii extrem de hotărât

Sorin Grindeanu, despre cele trei lucruri esenţiale pentru a construi şi dezvolta infrastructura în România: Să fii extrem de hotărât

grindeanu ciolacu gadea
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, şi premierul Marcel Ciolacu, într-un interviu realizat de Mihai Gâdea, pentru Antena 3 CNN. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    03 Oct 2024   •   23:22

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a explicat, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea pentru Antena 3 CNN, pe Autostrada Moldovei, care sunt cele trei lucruri esenţiale pentru a construi şi dezvolta infrastructura în România.

 

„Trebuie să fie extrem de hotărât să faci tu, ca ministru, la acest nivel extrem de hotărât să-ți duci la capăt proiectele, în cazul nostru, să spunem infrastructura.

Doi, să ai susținere politică, fiindcă dacă nu ai susținere politică, poți să fii tu extrem de hotărât că nu primești, să spunem, suportul bugetar și de alte tipuri. Şi al treilea să găsești parteneri potriviți. 

Sigur că astea se fac prin licitație. Toate lucrurile așa s-au desfășurat și eu pot să spun că am avut noroc de constructor român extraordinar, foarte determinat și ceilalți cu care s-au semnat contracte, de aproape 20 de miliarde în acești 3 ani, sunt în marea lor parte, companii extrem de serioase care își duc la bun sfârșit proiectele așa cum și-au asumat prin contracte. Dacă îndeplinești toate aceste trei lucruri, să știți că nu-ți dă nimeni în față, dar trebuie să fie îndeplinite toate trei", a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pentru Antena 3 CNN. 

Peste 130 de kilometri din Autostrada Moldovei vor fi dați în folosință în 2024

„Anul acesta cred că se vor da în circulație peste 130 de km. Noi vorbim A7 până la Pașcani, deja a depus Grindeanu să mergem să legăm Suceava, normal că crește turismul. Nu mai facem opt ore, acum e și aglomerat rău că sunt și utilajele care lucrează la construirea autostrăzii. Va fi o descătușare”.

Autostrada Moldovei A7 valorează 4 miliarde de euro, spune premierul.

„Ca valoare are 4 mld. Din ei, 2 trebuie să pun eu de la bugetul de stat – aici e deficitul. Ieri aveam 80 mld. investiții, nu a existat în istoria României așa ceva. Am vorbit cu comisarii de resort și le-am explicat – condamnați România dacă nu-mi dați pe 7 ani să nu avem investiții în 2025-2026. Deci, Autostrada Moldovei 130 de kilometri anul ăsta și restul anul viitor, sunt termene până în 2025”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit prim-ministrului, cele mai multe loturi ale A7 sunt câștigate de constructori români: „Cele mai multe loturi sunt câștigate de constructori români și o să vedeți că foarte mulți dintre muncitori s-au întors înapoi în țară pentru că ei câștigă mai bine la această companie românească, a lui Umbrărescu”.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close