Antena 3 CNN Politică Război total între PSD și PNL. Grindeanu, către Ciucă: „Un poznaş în slujba ţării". Liberalii contraatacă: ”Ciolacu, winter is coming”

Război total între PSD și PNL. Grindeanu, către Ciucă: „Un poznaş în slujba ţării". Liberalii contraatacă: ”Ciolacu, winter is coming”

Război total între PSD și PNL. Grindeanu, către Ciucă: „Un poznaş în slujba ţării". Liberalii contraatacă: ”Ciolacu, winter is coming”
”Coaliția lui Nicu și Marcel” pare să se apropie de final. Sursa Foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2024   •   20:14

Scandalul dintre PSD şi PNL legat de alegerea datei pentru prezidențiale s-a transformat, joi seara, în război total între cele două partide aflate la guvernare. După ce Marcel Ciolacu i-a acuzat, la Bruxelles, în cursul dimineții, pe liberali, că și-au încălcat cuvântul dat în martie pentru organizarea prezidențialelor în septembrie, iar Nicolae Ciucă l-a ironizat ulterior spunând că doar canicula ar explica declarațiile premierului, în schimbul de replici dure au intrat ambele garnituri de lideri ai celor două formațiuni.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și fostul premier Mihai Tudose, au publicat pe paginile personale d pe rețelele sociale dovezile scrise și rostite că Nicolae Ciucă a semnat în luna martie o decizie a BPN al PNL pentru ca data alegerilor să fie septembrie. Tudose a postat un fragment dintr-un interviu al lui Ciucă, acordat unui post de televiziune, în care președintele PNL spunea ”alegerile prezidențiale rămân în septembrie așa cum s-a stabilit”. ”Coerență! Stabilitate! Încredere! Vizionați și trageți dv concluziile….. Omu’ vrea să fie președinte!”, a scris Mihai Tudose, despre Nicolae Ciucă. 

Sorin Grindeanu l-a ironizat pe Ciucă numindu-l ”un poznaș în slujba țării”, o aluzie la titlul cărții pe care o promovează prezidențiabilul PNL - ”Un ostaș în slujba țării”.

„Un poznaș în slujba țării....Domnul Ciucă ne spune că va respecta doar prevederile și termenele legale în ceea ce privește data alegerilor prezidențiale.

Mă întreb ce era legal pe 3 martie și a devenit ilegal pe 27 iunie la PNL?! Probabil tot efectul căldurii de afară și al selfieurilor cu televizorul", a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook. 

Un poznaș în slujba țării.... Domnul Ciucă ne spune că va respecta doar prevederile și termenele legale în ceea ce...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Joi, 27 iunie 2024

Liberalii contraatacă

După declarațiile social-democraților au venit și replicile de la PNL. Adrian Cozma a postat pe pagina de Facebook un mesaj pentru Marcel Ciolacu: ”Ciolacu, winter is coming”

Florin Roman a reacționat și el, atacându-l tot pe Marcel Ciolacu. 

”Guvernul României caută premier! Găsitorului recompensă: o bere! Dl Ciolacu trăiește zile caniculare pe terasele din Koln, Munchen, Frankfurt și Bruxelles, la o halba de bere, printre fanii echipei naționale, dar și printre socialiștii europeni. E drept, ca o dată pe săptămână își face timp, între un meci și o halba, să apară și pe la ședințele de guvern, pe principiul “Marcele, fă-te ca lucrezi!”. În fișa postului, totuși domnia sa are guvernarea României, chiar dacă nu e prins de febra bacalaureatului sau al evaluărilor naționale. De ceva vreme, atât domnia sa cat și ministrul Grindeanu, fac programul de guvernare pe la tersasele din Germania. Noi îi așteptăm la muncă! Atacurile suburbane ale domnului Ciolacu la adresa PNL reprezintă o jignire la adresa celor 2,5 milioane de români care au votat PNL. Vom răspunde acestor trufași și aroganți lideri PSD, care nu fac decât să ne reamintească de Liviu Dragnea și “ciuma roșie”!”, a scris Florin Roman pe Facebook. 

Tănase Stamule a scris și el, atacându-l pe Sorin Grindeanu: ”Sorin Grindeanu și domnul Minimis din fruntea Camerei Deputaților au păstorit de mai mulți ani organizația PSD Timiş, unde au reuşit de mulți ani să iasă intotdeauna pe locul 3. Disperați că nu își puteau justifica pozițiile de la Bucureşti din cauza lipsei de rezultate din Timiş s-au făcut preş în fața PNL ca să spună că au câştigat şi ei ceva. Acum, îmbătat de falsul rezultat electoral şi cu spatele îndoit de sacii cu asfalt cărați prim țară pentru a stimula campania PSD, domnul Grindeanu dă minte politică uitând să se privească în oglindă pentru a-şi vedea adevarata măsură electorală.

Stați liniştit domnule Grindeanu, românii nu vor trimite niciodată un PSD-ist la Cotroceni iar dumneavoastră, după ce veți înțelege asta, o să redeveniți un personaj obedient, inspid, inodor şi incolor, aşa cum v-ați consacrat în politică”

Ciolacu, atac dur la Ciucă, din cauza datei alegerilor prezidențiale: „Onoarea nu e doar pe panouri”

Reamintim că, Marcel Ciolacu a acuzat, joi, PNL că „vrea să schimbe regulile jocului” și lansează un atac dur la adresa lui Nicolae Ciucă, spunând că „onoarea nu este doar pe panouri”.

„PNL dorește să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeași, nu are rost să facem o decizie de coaliție. Trebuie să facem o distincție foarte clară din funcția mea de președinte al PSD și responsabilitatea din ceea ce privește funcția de prim-ministru.

Eu am anunțat, cum era corect, pentru că nu există numai două partide competitori politici în România, PSD și PNL. Și am anunțat un calendar astfel încât toate partidele și toți liderii politici din România să-și organizeze alegerile în funcție de acest calendar. Eu am propus atunci 1 septembrie, dl. Nicolae Ciucă a propus 15 septembrie. Acum, tot domnia sa a propus data de 29 septembrie. Am înțeles că acum se dorește altă dată.

Abordarea mea de președinte al PSD este una foarte clară, deși nu și-au ținut cuvântul dat. Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este doar pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției” a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă liberalii nu își încalcă cuvântul și dacă nu este o lipsă de onoare în cazul în care nu respectă ce chiar ei au aprobat, Nicolae Ciucă a spus:

„Un conflict deschis nu este. În momentul de față suntem în negocieri. Eu nu cred probat vreodată că liberalii nu au onoare și aici nu se pune problema de onoare, aici este vorba de o decizie politică. Data alegerilor se stabilește de către un guvern în deplinătatea lui, constituit din membrii aceluiași partid și discuția nu mai are loc, dar atunci când vorbim de o coaliție, inclusiv data alegerilor este o decizie politică, motiv pentru care este nevoie de conses politic. Fiecare dintre miniștrii sunt acolo pentru a respecta și deciziile politice”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă: „Nu înțeleg de ce această reacție. Că este foarte cald, asta da, pot să înțeleg"

În replică Nicolae Ciucă spune că nu înțelege reacția acestuia și susține că, atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale, „trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale”.

„Sincer, chiar nu înțeleg de ce această reacție. Că afară este foarte cald, asta da, pot să înțeleg, că ne bucurăm de rezultatul meciului echipei de aseară, da, și folosesc acest prilej pentru a felicita pe jucătorii echipei naționale de fotbal.

Dar atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale, trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale.

Ca atare, haideți să stăm jos și să discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în așa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, a transmis Nicolae Ciucă, joi, într-un clip postat pe Facebook.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Departamentul de Stat al SUA, raport despre România
x close