”Discuțiile evoluează foarte bine, am identificat foarte multe puncte comune. Sigur, cele mai multe puncte comune sunt cuprinse în dezideratele proiectului de țară ”România educată”, care a făcut obiectul unei consultări extinse și, evident, acele deziderate sunt considerate a fi cele necesare pe termen mediu și lung.
Pe de altă parte, am discutat o serie de măsuri punctuale care țin de reevaluarea programelor sociale, în sensul asigurării coerenței, integrării acestora, spre exemplu programul ”Masă caldă”, programul produselor de panificație și lactate, fructe și legume proaspete, programul ”Școală după școală”, nevoia de integrare a acestor programe, astfel încât să punem la un loc resiursele și să putem generaliza aceste programe.
Măsurile asupra cărora am căzut de acord țin de asigurarea echității și de susținerea tinerelor generații - mă refer la elevi, dar și la studenți. La elevi, prin susținerea unui cuantum minim obligatoriu pentru bursele de performanță, de merit, sociale și de studiu, care să fie crescut, dar și pentru studenți, spre exemplu, creșterea subvenției pentru cămine, cantină.
Am căzut de acord asupra importanței achiziției de mijloace de transport pentru școli. Am căzut de acord asupra importanței standardizării evaluării, asupra unor elemente ce țin de învățământul în limbile minorităților.
Nu am identificat până acum puncte de divergență”, a declarat Sorin Cîmpeanu.