Antena 3 CNN Politică SONDAJ. Procentele partidelor şi liderilor, înaintea alegerilor europarlamentare

SONDAJ. Procentele partidelor şi liderilor, înaintea alegerilor europarlamentare

1 minut de citit Publicat la 14:43 14 Sep 2013 Modificat la 14:43 14 Sep 2013
SONDAJ. Procentele partidelor şi liderilor, înaintea alegerilor europarlamentare
Foto: Agerpres/Xinhua
PSD ar obţine peste 40% din voturile alegătorilor care merg la urne, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru parlamentul european, relevă un sondaj SOCIOPOL, citat de Agerpres.
 
Potrivit cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare Partidul Social Democrat ar obţine 41% din voturile alegătorilor care merg la urne, PNL - 19%, PDL - 15%, PP-DD - 6%, UDMR - 6%, PRM - 4%, ADA (Alianţa FC+PNŢCD) - 4%, Mişcarea Populară - 2%, Partidul Conservator - 2%, alţii - 1%. 
 
În ceea ce priveşte evaluarea liderilor politici, 51% dintre respondenţi au spus că sunt mulţumiţi de activitatea premierului Victor Ponta, 39% destul de nemulţumit sau foarte nemulţumit şi 10% nu răspund/nu ştiu. Activitatea preşedintelui Traian Băsescu îi mulţumeşte pe 18% dintre participanţii la sondaj. Alţi 80% s-au declara nemulţumiţi de activitatea preşedintelui în al doilea mandat şi 2% nu răspund/nu ştiu. 
 
În topul încrederii în persoanele publice conduce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu 49% încredere, urmat de Victor Ponta - 41% încredere, Klaus Iohannis - 37% încredere, Sorin Oprescu, Crin Antonescu şi Traian Băsescu cu procente de 36%, 24% şi respectiv 23% încredere. 
 
Documentul arată că din totalul populaţiei aflat în ţară (88%) nu se vor prezenta la vot mai mult de jumătate dintre românii care au acest drept - 52%. În faţa urnelor vor fi prezenţi 36%, 12% dintre cei chestionaţi afirmând că nu sunt în ţară. 
 
Sondajul a fost realizat la solicitarea siteului www.b365.ro, a fost realizat în perioada 9 - 12 septembrie, pe un eşantion de 1.017 persoane. Tipul eşantionului - stratificat bistadial cu selecţia probabilistă a gospodăriilor (aleatoriu simplu) şi a persoanelor (metoda ''cea mai tânără persoană din gospodărie''). Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Metoda culegerii datelor - interviuri telefonice (CATI). Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95% este de plus/minus 3,2%. Suma procentelor poate diferi uneori cu un punct procentual faţă de 100% datorită rotunjirii fără virgulă a valorilor.
 

×
x close