Antena 3 CNN Politică Sondaj intern la comanda USR: AUR pe locul 2, Simion în turul 2 cu Ciolacu

Sondaj intern la comanda USR: AUR pe locul 2, Simion în turul 2 cu Ciolacu

Marcel Ciolacu George Simion
Un sondaj intern comandat de USR și dezvăluit la Sinteza Zilei arată că în turul 2 al prezidențialelor ar urma să intre Marcel Ciolacu și George Simion. Surse fotoȘ Inquam Photos / George Călin / Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Oct 2024   •   22:18

Realizatorul Mihai Gâdea a dezvăluit luni seară, la Sinteza Zilei, un sondaj despre care a spus că a fost realizat la comanda USR și care arată că în turul 2 al alegerilor prezideținale ar urma să se confrunte Marcel Ciolacu și George Simion.

Liderul PSD este creditat cu 23,4 %, iar liderul AUR, cu 19,8%.

Locurile 3 și 4 sunt ocupate de Mircea Geoană și Elena Lasconi, departajați de o zecime de procent: 17,2%, respectiv 17,1%.

Formațiunile celor doi lideri sunt, de asemenea, pe primele două poziții pentru alegerile parlamentare: 28,2% intenții de vot pentru PSD, respectiv 22,7% pentru AUR.

Pe locul 3 s-ar situa USR, cu 19,5%, în fața PNL, 12,6%.

Este remarcabil faptul că liderii de partid de pe locurile 1, 2 și 4 care sunt și candidați prezidențiali înregistrează intenții de vot sub cele ale partidelor lor.

Situația este chiar mai alarmantă în cazul lui Nicolae Ciucă, clasat, conform sondajului, pe locul 6 și cotat cu 6,2%, mai puțin de jumătate din scorul electoral al PNL, estimat de sondajul menționat. Independentul Cristian Diaconescu îl depășește pe Ciucă, fiind cotat cu 7,6%.

Sondajul a fost efectuat după decizia CCR de a o exclude din cursa prezidențială pe Diana Șoșoacă.

Datele tehnice prezentate de Antena 3 CNN arată că acesta a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1009 respondenți, având o marjă de eroare de 3,09% la un grad de încredere de 95%. Interviurile au fost realizate telefonic, în perioada 7-9 octombrie.

Prezent în studio și provocat să facă un prim comentariu la această cercetare pentru uzul formațiunii sale, reprezentantul USR, Emanuel Ungureanu a spus că formațiunea sa este "singura care face opoziție la PSD și PNL".

×
Parteneri
x close