Antena 3 CNN Politică Sondaj. 52% dintre români ar merge la referendum

Sondaj. 52% dintre români ar merge la referendum

Sondaj. 52% dintre români ar merge la referendum
23 Apr 2007   •   09:56

Un sondaj-fulger realizat de CURS la comanda "Jurnalului Naţional" arată că 57% dintre români consideră că preşedintele Băsescu a făcut bine atunci când a decis să nu mai demisioneze, deşi promisese public că va face acest lucru în cinci minute dacă Parlamentul îl va suspenda din funcţie. 52% dintre cei chestionaţi vor merge sigur la referendum, 65% dintre aceştia votând împotriva demiterii.

La momentul realizării sondajului, o majoritate covârşitoare a alegătorilor (93%) a auzit de hotărârea de suspendare din funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu, informează ziariştii de la ?Jurnalul Naţional?. 60% dintre respondenţi susţin că suspendarea preşedintelui va avea consecinţe negative asupra României. Doar 14% dintre subiecţi susţin că suspendarea lui Traian Băsescu va avea consecinţe bune pentru România. 52% dintre respondenţi sunt hotărâţi să meargă la referendumul ce vizează suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Procentul nehotărâţilor şi al celor care nu vor vota la referendum este în prezent de 36%.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.077 de subiecţi în vârstă de peste 18 ani. A fost realizat pe bază de chestionar, la domiciliul subiecţilor, în perioada 21-22 aprilie 2007. Eşantionul este reprezentativ la nivel naţional, având o marjă de eroare de +/? 3%.

Citiţi articolul complet în Jurnalul Naţional

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close