Antena 3 CNN Politică Soluţie de compromis: Quintus propune candidaturi pe liste deschise, dar vot invidual la Congresul PNL

Soluţie de compromis: Quintus propune candidaturi pe liste deschise, dar vot invidual la Congresul PNL

Soluţie de compromis: Quintus propune candidaturi pe liste deschise, dar vot invidual la Congresul PNL
02 Mar 2010   •   17:58

Inspirat poate de modelul aplicat de social-democraţi, preşedintele Comisiei PNL pentru Statut, Mircea Ionescu Quintus a declarat că va propune, mâine, la ultima şedinţă a acestui for, o soluţie de compromis care presupune votarea individuală a liberalilor aflaţi pe listele candidaţilor. Delegaţia Permanentă va primi însă cel puţin două variante de Statut, una cu moţiuni şi vot pe listă şi alta cu menţinerea candidaturile individuale şi votul uninominal.
"Părerea mea este că e majoritară varianta cu listă închisă. Asta simt eu, dar nu este aşa o majoritate ca să lămurim dintr-un început. Eu mă strădui din răspunteri să găsesc o soluţie care să mulţumească pe cât mai mulţi, soluţia potrivit căreia să-l păstrăm pe domnul Antonescu în fruntea partidului?, a afirmat marţi Mircea Ionescu Quintus.
Seniorul liberal a explicat că soluţia pe care o va propune vizează votul pe liste deschise, în care candidaturile pentru postrurile din Biroul Politic Central sunt depuse pe o listă de fiecare pretendent la funcţia de lider de partid, dar fiecare candidat din echipa propusă va primi individual voturi din partea delegaţilor liberali.
"Voi propune membrilor Comisiei ca oamenii de pe listă să fie votaţi individual. Să zicem că sunt 30 pe o listă, fiecare votant are dreptul să încercuiască 30 de nume, pot să fie şapte nume pe o listă, trei nume pe alta, şi pe alta 20, şi lista asta câştigă în întregime. Mergând pe ideea că Delegaţia Permanentă şi Congresul vor hotărî sistemul de vot pe liste, cine candidează este obligat să aibă moţiune şi listă", a spus seniorul PNL.
El a precizat că în cazul în care nu se găseşte o altă soluţie prin care să Antonescu să-şi menţină candidatura, Comisia pentru Statut nu va avea altă alternativă decât să decidă listă închisă fără vot individual.
În ceea ce priveşte funcţia de prim-vicepreşedinte, liberalul a apreciat că va fi menţinută în noul Statut.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close