"Luni va intra în Biroul Permanent al Camerei şi va urma procedurile parlamentare, adică va fi trimisă Comsiei juridice şi, apoi, plenului", a anunţat Anastase.
Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au discutat marţi, despre scrisoarea Monicăi Iacob Ridzi în care anunţă că este în concediu prenatal. Potrviti stenoghramei de şedinţă, liberalul Eugen Nicolăescu a avertizat că situaşia de sănătate invocată de Ridzi va duce la blocarea dosarului pentru câteva luni, în timp ce Adrian Năstase a făcut apel la omenie.
"Dacă luăm în consideraţie ceea ce ne informează doamna deputat Ridzi (că este în concediu prenatal - n.r.), asta înseamnă că în următoarele luni dânsa nu va putea să răspundă solicitărilor Parchetului. Să înţelegem bine acest lucru - că vreo câteva luni de zile de acum înainte se blochează acest dosar", a afirmat viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu, .
Mai puţin războinic s-a dovedit a fi în acest caz, vicepreşedintele Camerei Adrian Năstase care le-a recomndat colegilor ca,"dincolo de luptele politice", să trateze acest gen de lucruri cu "o anumită omenie".
"Stimaţi colegi, dincolo de luptele politice, eu cred că ar trebui totuşi să privim astfel de lucruri cu o anumită omenie, şi nu cred că acum, în numele unor lupte politice pe care le dăm, nu putem să ţinem seama de astfel de chestiuni extrem de serioase. De aceea, eu cred că sarcina noastră - folosesc poate un cuvânt nepotrivit aici - mai bine spus responsabilitatea noastră în ceea ce priveşte această solicitare ar fi aceea de a transmite şi Comisiei juridice, unde bineînţeles că această solicitare trebuie să ajungă, să ţină seama totuşi şi de aceste aspecte. Acesta este punctul meu de vedere", a afirmat Năstase.
Fostul ministru al Tineretului şi sportului Monica Iacob Ridzi a trimis, marţi, o scrisoare Biroului Permanent al Camerei în care arată că se află în concediu prenatal, fiind însărcinată în luna a opta, situaţie care nu-i va permite onorarea unor noi audieri în comisiile parlamentare. În scrisoarea sa, Ridzi precizează însă că doreşte să cunoască "direct şi nemijlocit" conţinutul oficial al acuzaţiilor şi temeiurile pe care procurorii îşi fundamentează cererile, pentru a-şi pregăti punctul de vedere în faţa Comisiei juridice şi a plenului.
Marius Vulpe, Antena3.ro