Antena 3 CNN Politică Solicitare din Parlament către Sorin Grindeanu. Care ar trebui să fie prioritatea premierului desemnat

Solicitare din Parlament către Sorin Grindeanu. Care ar trebui să fie prioritatea premierului desemnat

o_1b5fg5ib816bqlq08tu3t71l4r8.jpg
Foto: Facebook
de S.T.    |    02 Ian 2017   •   13:49

Vicepreşedintele Comisiei de apărare, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, a declarat luni că o prioritate a premierului desemnat trebuie să fie includerea în proiectul de buget a 2% din PIB pentru apărare, argumentând că Armata are nevoie de bani pentru dotări şi pentru drepturile militarilor.

„Îmi exprim încrederea că premierul desemnat înţelege necesitatea de a respecta acordurile internaţionale ale României şi înţelegerile interne şi că proiectul de buget propus de guvernul pe care îl va conduce va conţine acordarea a 2% din PIB în domeniul Apărării. (...) Armata română are nevoie de o dotare corespunzătoare care să ţină cont nu numai de angajamentele asumate de ţara noastră în faţa NATO, dar şi de contextul regional. În 2016, aproape o treime din bugetul destinat Apărării a fost direcţionat către dotarea Armatei, iar acest ritm trebuie să fie menţinut. Precizez aici că achiziţionarea celor 4 corvete multirol se ridică la aproximativ 1,6 miliarde de euro pe durata a 7 ani, la care se adaugă şi costurile lucrărilor de modernizare a fregatelor, ca parte a dotărilor necesare forţelor navale. De asemenea, vitală este şi dotarea forţelor terestre cu vehiculele necesare, precum şi cu sisteme de comunicaţii şi informatică, dar şi înzestrarea Armatei cu o nouă escadrilă de avioane F16”, a afirmat Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

El i-a solicitat premierului desemnat Sorin Grindeanu să ia în calcul şi acordarea unor drepturi care au fost sistate pentru personalul militar, poliţişti şi funcţionarii cu statut special din sistemul penitenciarelor.
 

Sursă: Agerpres
×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close