Antena 3 CNN Politică Sogor Csaba: Nu pot exista relaţii normale câtă vreme secuii văd în români oameni în uniformă

Sogor Csaba: Nu pot exista relaţii normale câtă vreme secuii văd în români oameni în uniformă

Sogor Csaba: Nu pot exista relaţii normale câtă vreme secuii văd în români oameni în uniformă
15 Mai 2009   •   11:13

"Secuii văd în români numai oameni în uniformă". Din această cauză nu poate exista o relaţie normală între minoritari şi majoritari în zona secuimii, a afirmat europarlamentarul UDMR Sogor Csaba. El a criticat şi atitudinea şi comportamentul unor colegi eurparlamentari la Bruxelles faţă de România, apreciind că sindromul cortinei de fier ?i-a tâmpit pe unii?.
Sogor a susţinut că puţinii românii din Miercurea Ciuc ar fi angajaţi cu predilecţie în "Armată, Poliţie, Securitate, Jandarmerie, Pompieri".
"Al treilea copil al meu mi-a spus: ŤTată, cum se poate că toţi copiii români cu care mă joc îmi spun că tatăl lor e poliţai, că lucrează la armatăť. Deci nu este o relaţie normală. Secuii văd în români oameni în uniformă. Cel puţin în Miercurea Ciuc asta văd", a spus Sogor.
Eurodeputatul Uniunii s-a pronunţat pentru schimbarea acestei stări de lucruri pentru o relaţie normală între comunitatea maghiară, Bucureşti şi majoritatea românilor.
În opinia lui Sogor, este nevoie de o schimbare şi în relaţiile cu Uniunea Europeană, europarlamentarul criticând atitudinea unor colegi occidentali faţă de cei din România.
"Acelaşi lucru este şi la Bruxelles, la PE. Şi acolo cortina de fier i-a tâmpit puţin pe unii. Unii cred că suntem ca şi turcii din Germania, acum veniţi după război, alţii cred că noi toţi suntem foşti comunişti, că nu am auzit de Dumnezeu. Aceste relaţii trebuie schimbate. Se tem de noi, de aceea agricultura nu este atât de bine susţinută, un ţăran francez primeşte subvenţie de patru ori mai mult decât noi şi aceste lucruri trebuie schimbate", a spus Sogor.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close