Liana Dumitrescu şi-a depus candidatura în toate colegiile organizate în ţară pentru Camera Deputaţilor, numele său figurând pe toate buletinele de vot. Conform sursei citate, "legea nu prevede nimic într-un caz ca acesta, nu există prevedere legală legat de ce se întâmplă dacă moare un deputat reprezentând o minoritate naţională".
"Liana Dumitrescu a beneficiat de mandat acolo unde a avut cel mai mare număr de voturi primite, respectiv într-un colegiu din judeţul Neamţ. Acelaşi colegiu mai este reprezentat de un deputat din partea unui partid politic, astfel încât respectivul colegiu nu va rămâne fără reprezentare în Camera Deputaţilor", au explicat sursele citate.
Pentru organizarea de noi alegeri ar trebui "să se pună pe picioare infrastructura electorală pentru alegeri generale la termen, cu organizarea a 17.000 de secţii de votare şi cu organizarea de birouri electorale la toate nivelurile", mai spus sursele.
Conform informaţiilor furnizate de AEP, la următoarele alegeri, din 2012, vor putea să depună candidaturi fie Asociaţiei Macedonenilor din România, înscrisă în Consiliul Minorităţilor Naţionale, fie o altă organizaţie a macedonenilor, care să fie declarată de utilitate publică şi care ar prezenta un număr de semnături ale susţinătorilor egal cu 15 la sută din numărul macedonenilor declaraţi la ultimul recensământ.
Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti. Pacienta, în vârstă de doar 38 de ani, a făcut stop cardiac după mai bine de o săptămână petrecută în spital. Potrivit managerulului Spitalului Elias, deputatul suferea de o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament.