Şi asta nu e tot. Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari pentru a ajuta un om de afaceri de beneficieze de un contract avantajos de la Hidroelectrica.
Vila Săbărel din Eforie Sud este o vilă cu aer medieval. O fortăreaţă de 700 de metri pătraţi, cu trei etaje, susţine Direcţia Naţională Anticorupţie. Procurorii spun că imobilul ar fi al Elenei Udrea.
Ar fi intrat în posesia ei prin intermediul unei firme controlate de fostul său consilier, Tudor Breazu, administratorul moşiei sale de la Nana.
Ca s-o poată cumpăra, Udrea i-ar fi dat bani printr-o rudă. Şi nu doar atât. Ar fi făcut presiuni asupra primarului din Eforie pentru ca terenul de aproape 400 de metri pătraţi de sub casă să fie vândut prin negociere directă, lui Breazu, la jumătate de preţ.
Procurorii spun că Elena Udrea ar fi ajutat un om de afaceri să beneficieze de un contract avantajos cu Hidroelectrica, prin relaţiile pe care le avea în Ministerul Economiei. Ar fi cerut o şpagă de 5 milioane de dolari, printr-un intermediar. Anchetatorii susţin că a primit 3 milioane 800 şi o creanţă de 900 de mii de euro. Surse judiciare spun că prin această creanţă, Udrea a ajuns să fie acţionar din umbră la cotidianul Evenimentul Zilei.
Cu numai câteva ore înainte de cererea DNA, Udrea a vorbit despre războiul pe care procurorii l-au început împotriva ei.
Udrea a stat închisă 72 de zile în dosarul Gala Bute.
Biroul Permanent al Camerei se va întruni mâine dimineaţă pentru o decizie. Hârtiile au ajuns la Parlament. Este cel de al patrulea dosar al Elenei Udrea, de la DNA. E cercetată în dosarele Gala Bute, E-România şi Microsoft. A fost trimisă în judecată doar în dosarul Gala Bute.