Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Preşedintele şi premierul se dau în gât reciproc

Sinteza Zilei: Preşedintele şi premierul se dau în gât reciproc

Sinteza Zilei: Preşedintele şi premierul se dau în gât reciproc
14 Oct 2008   •   23:32

"Totul a fost un joc pregătit de Traian Băsescu ca să atragă atenţia asupra temelor lui de atac", a declarat preşedintele GIP, Mugur Ciuvică, la Sinteza Zilei, referindu-se la declaraţiile preşedintelui privind achiziţionările iresponsabile ale Ministerului de Interne. Mugur Ciuvică susţine că principalele supărări ale preşedintelui României se referă la înzestrarea armatei şi la contractul cu EADS. "După părerea mea, supărarea principală este că domnul David (n.r. Cristian David, ministrul de Interne) a încercat, sau încearcă în continuare, să-l scoată cumva pe Traian Băsescu din acest joc al contractului cu EADS-ul. Domnul Traian Băsescu a prezentat astăzi aceste lucruri, dar voalat, insistând asupra chestiunii cu maşinile, care sigur că atrage mult mai mult atenţia publicului", mai susţine preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.
Potrivit declaraţiilor preşedintelui, MIRA a achiziţionat 392 de autotursime Logan, la preţul de 11.700 euro fiecare. De asemenea, Poliţia Rutieră a contractat pentru autoturismele BMW echipamente în valoare de 60.000 de euro. Mai mult, un Logan VAN, al cărui preţ este puţin peste 11.000 de euro, vine cu dotări de 56.000 de euro. Pentru un BMW care costă 35.000 de euro poliţia mai plăteşte dotări speciale de aproape 61.000 de euro.
Traian Băsescu nu ar fi trebuit să semneze aşa ceva, susţine redactorul şef al Jurnalului Naţional, Victor Ciutacu, de asemenea invitat în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii Sinteza Zilei. "Dacă ştia (n.r. de aceste contracte), de ce n-a preîntâmpinat, Traian Băsescu, semnarea? (...) Era greu să pună mâna pe telefon, să-l sune pe David şi să îi spună că sunt pe cale să facă o mare golănie?", se întreabă retoric Victor Ciutacu.
Analistul militar Radu Tudor este de părere că gestul preşedintelui nu reprezintă nimic mai mult decât o strategie clară de campanie electorală. "Dacă ştiau de şedinţa CSAT, amânau şedinţa de Guvern, semn că ea a fost convocată rapid, în ultimele 48 de ore. Şi dacă n-aveau de gând s-o ţină, de ce i-a mai chemat la Cotroceni? (...) Ca să aducă probleme din interiorul CSAT, care în mod normal nu sunt publice, şi să le transforme în subiect politic de campanie electorală", a declarat Radu Tudor, adăugând că astfel de chestiuni nu ar trebui discutate de preşedinte în conferinţe de presă.

Ce alte astfel de achiziţii suspecte a mai făcut MIRA puteţi vedea în galeria foto de mai jos: Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close