Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Parveniţii trăiesc bine! Restul aşteaptă creşterea salarială. (VIDEO)

Sinteza Zilei: Parveniţii trăiesc bine! Restul aşteaptă creşterea salarială. (VIDEO)

Sinteza Zilei: Parveniţii trăiesc bine! Restul aşteaptă creşterea salarială. (VIDEO)
04 Sep 2008   •   23:12

Mihai Gâdea şi Ion Cristoiu l-au avut invitat joi la "Sinteza Zilei" pe Varujan Vosganian, Ministrul Economiei şi Finanţelor, invitat să vorbească pe larg despre promisiunile făcute în campania electorală, promisiuni în care eram invitaţi "să trăim bine".


În studio s-au mai aflat domnul Liviu Voinea, analist economic, şi Victor Ciutacu.

Emisiunea a debutat cu un material video prezentând imagini înregistrate pe Dorobanţi, într-o zi obişnuită, unde camera a surprins numai maşini de lux. Întrebarea firească este dacă mult trâmbiţata creştere economică de 8 la sută a fost resimţită de majoritatea populaţiei sau de posesorii unor astfel de maşini.Cine trăieşte bine în România? Parveniţii trăiesc bine!



Liviu Voinea a subliniat că "70% din populaţia României are sub salariul mediu. Din cota unică de impozitare au câştigat cei cu salarii de trei ori mai mari." În apărarea sa, ministrul a amintit că în acest an "salariile profesorilor au crescut cu 42% şi cele ale medicilor cu 39%." El a admis totuşi că "românii n-o duc foarte bine, DAR o duc mai bine decât inainte."

Punctând în notă dulce amăruie recentele proteste din Timişoara, Victor Ciutacu a ţinut să precizeze că românii o duc foarte bine dacă 2000 de oameni şi-au canalizat energia ieşind în stradă şi aruncând cu pietre pentru că echipa de fotbal Poli Timişoara a fost suspendată.

La finalul emisiunii Varujan Vosganian a evitat să discute starea economiei româneşti, preferând să se refugieze în spatele datelor statistice:


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close