Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Dezvăluiri în exclusivitate despre scandalul casei Ioanei Băsescu

Sinteza Zilei: Dezvăluiri în exclusivitate despre scandalul casei Ioanei Băsescu

Sinteza Zilei: Dezvăluiri în exclusivitate despre scandalul casei Ioanei Băsescu
30 Mar 2009   •   23:25

?Acum aproximativ un an s-au întâmplat lucruri interesante care explodează azi. Adică Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, s-au deplasat în Băneasa pentru a vizita locuinţele construite acolo, fiind însoţiţi de domnul Sorin Creţeanu, care este patronul firmei de construcţii Comnord şi, de asemenea, unul dintre asociaţii lui Puiu Popoviciu?, a declarat jurnalistul Sorin Roşca Stănescu la Sinteza Zilei de luni.

În cadrul emisiunii, jurnalistul a făcut o serie de dezvăluiri care au ieşit la iveală odată cu arestarea unuia dintre cei mai biogaţi oameni de afaceri din România, Puiu Popoviciu, de către procurorii DNA. Una dintre aceste informaţii este că Ioana Băsescu, fata cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, se află în posesia unei case (de 550.000 de mii de euro fără TVA şi fără finisaje) în cartierul din Băneasa ridicat de Puiu Popoviciu.

Sorin Roşca stănescu a explicat şi care este legătura cu Sorin Creţeanu în toată această poveste încurcată.

?La acea dată Sorin Creţeanu apărea în toată presă pentru că i se deschisese un dosar penal, era o mare anchetă pentru afacerea cu poşta şi proiectul său imobiliar de pe Calea Victoriei. Firma Comnord a făcut o parte însemnată din proiectul Băneasa. În schimb, a primit bani dar şi imobile pe care le putea comercializa?, a precizat Sorin Roşca Stănescu.

Revenind la ceea ce s-a întâmplat în 2008, potrivit jurnalistului, ?Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, se întâlnesc cu Sorin Creţeanu şi vizitează mai multe apartamente din cartierul Băneasa?.

?După două săptămâni, Sorin Creţeanu se întâlneşte cu Ioana Băsescu, care întârzie. Creţeanu nu mai are timp să o aştepte, cere personalului să-i arate Ioanei Băsescu apartamentele mici pentru că ?nu am de gând să-i dau gratis un apartament din acela scump?, conform celor declarate la vremea respectivă de Creţeanu?, precizează Roşca Stănescu. Potrivit acestuia, Ioana Băsescu a vizitat câteva apartamente mici, nu i-au plăcut şi apoi s-a întâlnit din nou cu Creţeanu care i-a arătat şi apartamentele mari, dintre care a ales unul pe care l-a şi achiziţionat.

?Acest apartament mare are 270 de metri pătraţi în interior şi 140 metri pătraţi terasă, adică 410 metri în total?, precizează Sorin Roşca Stănescu.

?În partea a doua a a poveştii, Ioana Băsescu îl convinge pe Creţeanu ?să-i vândă? un apartament, cu toate că Sorin Creţeanu le-a spus oamenilor săi că nu are de gând să-i dea gratis un apartament mare. Totuşi, asta nu înseamnă că a dat apartamentul gratis, sunt convins că s-au făcut acte?, a explicat jurnalistul.

Potrivit lui Sorin Roşca Stănescu ?apartamentul era nefinisat şi s-a pus poblema de gresie, faianţă, mobilă. Ioana spune că a costat în jur de 100.000 de euro dar, de fapt, nu cred că ştie cât a costat, deoarece factura nu a mai plătit-o la Creţeanu, deoarece factura pentru finisaje a plătit-o altcineva, şi anume domnul Căşuneanu. Deci Ioana Băsescu nu va putea să ne dovedească că a achitat firmei din Germania în nume propriu aceste materiale?.

Pentru a-şi proba nevinovăţia în toată această poveste, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu i-a cerut Ioanei Băsescu să aducă cinci documente. ?Trebuie să prezinte 4 sau cinci documente şi cu asta s-a terminat, eu vin şi îmi cer public scuze, şi are şi dreptul să mă dea în judecată şi să mă condamne?, a mai spus Sorin Roşca Stănescu.






Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close