Antena 3 CNN Politică Sindicaliştii din învăţământ, la Ministerul Educaţiei, pentru a discuta despre creşterile salariale

Sindicaliştii din învăţământ, la Ministerul Educaţiei, pentru a discuta despre creşterile salariale

Sindicaliştii din învăţământ, la Ministerul Educaţiei, pentru a discuta despre creşterile salariale
20 Ian 2009   •   10:23

Sindicaliştii din învăţământ se află la Ministerul Educaţiei pentru a purta discuţii cu ministrul de resort, Ecaterina Andronescu, pe tema creşeterii salariilor cu 50%. Preşedintele F.S.L.I., Aurel Cornea, a arătat că a fost vorba despre o întâlnire consacrată discuţiilor preliminare, de organizare.
?Astăzi a fost prima întâlnire de negociere a contractului colectiv de muncă. S-au rezolvat problemele formale legate de desfăşurarea negocierilor şi problemele legate de organizare. Nu este vorba de o negociere salarială. În cadrul colectiv de muncă ale bugetarilor care fac obiectul unei legi nu se negociază măririle salariale.? a declarat Aurel Cornea.
?Negociem astăzi încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură. Avem o lege, nu avem ce ceda aici şi nici ce negocia. Doamna Ministru este de acord că legea trebuie să fie aplicată, are rezerve în ceea ce priveşte salariile profesorilor univeristari. Dar nu cred că este un capăt de ţară slarizarea a cinci mii de persoane în toată ţara.? a declarat pentru Antena 3, Răzvan Bobulescu, preşedintele Federaţiei Alma Mater.
Tot marţi, sindicaliştii se întâlnesc, la ora 17.00 cu reprezentanţii ministerului de Finanţe. Propunerea ministerului Muncii de a majora salariile mici, cu cel mult 10 procente, îi nemulţumeşte pe bugetari.
?Dacă creşterea de 10% este pe media pentru toate veniturile din sitemul bugetar, atunci este discutabil, dar dacă este vorba de o creştere de 10% doar pentru cei cu salarii mici, avem o problemă. 10% pentru salariile mici nu are logică, s-ar încălca grilele de salarizare. Aşteptăm să lămurim acest aspect. Noi am cerut cel puţin 40-50% pentru cei cu salarii mici.? a spus Vasile Marica, preşedintele Sed Lex.
Totodată, membrii Sanitas spun că vor negocia cu ministrul Sănătăţii salariile din sistem. În caz contrar, sindicatele se gândesc din nou la proteste.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close