Antena 3 CNN Politică Sfetnic la Bruxelles pentru Becali: Maria Petre, de la eurodeputat la consilier pentru patronul Stelei

Sfetnic la Bruxelles pentru Becali: Maria Petre, de la eurodeputat la consilier pentru patronul Stelei

Sfetnic la Bruxelles pentru Becali: Maria Petre, de la eurodeputat la consilier pentru patronul Stelei
16 Iun 2009   •   12:02

Fostul europarlamentar Maria Petre va fi şeful consilierilor cu care actualul eurodeputat Gigi Becali va merge la Bruxelles. Potrivit unor surse din PRM, confirmate de anumite voci prlamentare de la Bruxelles, Becali a preferat să apeleze la experienţa fostului europarlamentar pentru a pătrunde mai bine hăţişurile şi chichiţele legislativului european şi, de ce nu, să încerce să pătrundă pe uşa din spate în grupul popularilor europeni al cărui membru Maria Petre este. Fosta democrat-liberală va veni alături de Becali şi cu propria echipă de consilieri pe care folosit-o pe vremea când a activat ca eurobservator şi eurodeputat şi va încerca să facă lobby pentru ca Becali să intre în comisia Parlamentului European pentru agricultură.

Petre, potenţial instrument pentru accederea în grupul popularilor europeni

Cooptarea sa în echipa lui Becali de consilieri ar mai avea şi un alt scop. Fost europarlamentar PDL, Maria Petre a făcut parte din grupul popularilor europeni. Becali speră că relaţiile acesteia i-ar putea permite aderarea la PPE, un mai vechi vis de-al său, blocat însă de UDMR şi PDL, formaţiuni membre al acestui grup.

Fost senator în legislativul României, ulterior eurobservator şi deputat la PE în perioada 2007-2009, Maria Petre a căzut în dizgraţie în PDL după ce a obţinut un scor slab candidând pentru Primăria Slobozia. După 20 de ani activitate în PD şi PDL, Maria Petre a părăsit acum câteva luni rândurile partidului, nemulţumită că a fost pusă în coada listei, pe locul 30 din 33. Ea a denunţat faptul că munca pe care a prestat-o în PE nu a contat, conducerea luând în calcul media obţinută de organizaţia sa ialomiţeană la alegerile locale şi cele parlamentare.

Maria Petre a încercat să candideze ca independentă, dar nu a reuşit să strângă decât 72.000 din cele 100.000 de semnături de susţinere necesare pentru această acţiune. În prezent pare a se fi reorientat spre Gigi Becali care, pe lângă faptul că este cele mai bogat europrlamntar român din noua garnitură de aleşi, susţine că doreşte să se afirme ca cel mai cunoscut român la Bruxelles.

"Vreau să devin cel mai cunoscut europarlamentar, să mă salute toţi la Bruxelles! Iar asta o voi face prin Steaua!", a declarat acum o săptămână Becali.

Ghid pentru "bobocul" Becali

Contactată telefonic, Maria Petre a confirmat că va face parte din staff-ul de consilieri ai lui Gigi Becali. "E vorba să continui să faci multe lucruri bune pentru această ţară şi eu cred că din această postură voi putea continua proiectele pe care le-am susţinut ca europarlamentar. Colaborarea mea cu domnul Becali cred că este bună şi pentru el şi pentru România" ne-a declarat Maria Petre.

Încă europarlamentar până la depunerea jurământului de investitură de către noua delegaţie de eurodeputaţi ai României, Maria Petre susţine că experienţa dobândită la nivelul legislativului european va servi din plin pentru promovarea intereselor ţării la Bruxelles şi la ghidarea lui Becali prin procedurile parlamentare. "În prezent aproape 50% din europarlamentarii României sunt noi, nu au nici un fel de experienţă în domeniu" a explicat Petre.

Potrivit fostei pedeliste, motivul pentru care a acceptat oferta de a deveni consilierul lui Becali îl constituie în special interesul manifestat de europarlamentarul PRM pentru domeniul agriculturii în care ea a activat la nivelul PE. Maria Petre a sugerat că patronul din Pipera ar putea să devină membru al comisiei parlamentare de profil.

În ceea ce priveşte dorinţa lui Becali de a deveni membru PPE, Petre a afirmat că va face lobby în rândul popularilor europeni al cărei membru încă este dacă europarlamntarul PRM îi va cere acest lucru.


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close