Antena 3 CNN Politică Sever Voinescu: Banii pentru campania lui Traian Băsescu, "în deplină legalitate"

Sever Voinescu: Banii pentru campania lui Traian Băsescu, "în deplină legalitate"

Sever Voinescu: Banii pentru campania lui Traian Băsescu, "în deplină legalitate"
12 Noi 2009   •   15:20

Fondurile cheltuite de candidatul Traian Băsescu în campania electorală sunt "în deplină legalitate", iar demersul lui Sorin Oprescu la AEP pe această temă ca și aprecierile acestuia cu privire la aspeectle financiare ale aceste campanii țin de considerente pur "electorale", a declarat joi, purtătorul de cuvânt, Sever Voinescu.
"Aprecierile domnului Sorin Oprescu sunt evident de natură electorală. Domnia sa încearcă să pară candidatul Ťcinstit şi săracť în această competiţie. Evident se foloseşte de orice prilej pentru a încerca să păcălească ope cine crede că mai poate păcăli", a declarat Sever Voinescu, citat de Mediafax.
El a susținut că aspectele financiare ale campaniei electorale a lui Traian Băsescu se desfăşoară "în deplină legalitate", fapt care va fi dovedit și de raportul financiar pe care staff-ul electoral al acestuia îl va depune la finalul campaniei.
"Şi mie mi se pare că din ceea ce văd pe străzi şi în ţară, de departe domnul Mircea Geoană desfăşoară o campanie opulentă, dar nu am să fac nicio remarcă în legătură cu acest lucru. Sper că şi domnia sa se încadrează în limitele normale", a mai afimrmat Voinescu.
Sorin Oprescu a anunțat astăzi că va depune o sesizare împotriva candidatului Traian Băsescu pentru încălcarea legislației referitoare la finanțarea unei campanii electorale. Primarul Capitalei a susținut că atât Băsescu, cât și social-democratul Mircea Geoană au risipit mai mulți bani în campanie decât le permite legea. Astfel, Geoană a fost acuzat că ar fi investit circa 50 de milioane, stafful de campanie al lui Sorin Oprescu sesizând deja AEP în această privinţă.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close