Antena 3 CNN Politică Senatul, în recuperare după tentativa de revocare a lui Geoană: Şedinţe de plen, luni, marţi şi miercuri

Senatul, în recuperare după tentativa de revocare a lui Geoană: Şedinţe de plen, luni, marţi şi miercuri

Senatul, în recuperare după tentativa de revocare a lui Geoană: Şedinţe de plen, luni, marţi şi miercuri
22 Mar 2010   •   17:51

Biroul Permanent al Senatului a decis luni ca senatorii să se întrunească în plen de trei ori. Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş a ţinut să sublinieze că aceasta a fost o condiţie ca ordinea de zi să fie votată de democrat-liberali. În replică, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a spus că nu va reconfirma "o polemică politică" şi a preferat să continue agenda de legiferare.
Potrivit deciziei Biroului Permanent, luni este şedinţă obişnuită, marţi va fi altă şedinţă, în avans pentru ziua de miercuri, când va avea loc şedinţa comună a Parlamentului, iar miercuri după amiază senatorii se vor întruni pentru a treia oară în această săptămână pentru a vota raportul Comisiei juridice în cazul Cătălin Voicu.
"Săptămâna trecută noi nu am votat programul de lucru pentru că ne doream să legiferăm în trei zile. Astăzi aţi propus o ordine de zi şi un program de lucru pe trei zile, drept dovadă ne-am conformat şi am votat aşa cum am spus încă de săptămâna trecută. În ceea ce priveşte ordinea de zi, am spus că încercăm să deblocăm situaţia din Senat, să votăm ordinea de zi cu condiţia ca ordinea de zi şi regulamentul să nu fie încălcate. Constatăm că azi aţi fost un bun preşedinte şi, până în acest moment, nu aţi încălcat regulamentul. vă atrag atenţia domnule preşedinte că sunteţi în acea perioadă de graţie în care aţi promis să vă adresaţi Curţii Constituţionale să avem un răspuns formulat în scris dacă solicitarea noastră este sau nu constituţională. Încă aşteptăm să faceţi acest demers, cu atât mai mult cu cât dumneavoastră, de la tribuna Parlamentului, aţi afirmat că veţi face apel la Curtea Constituţională să ne dea un răspuns în ceea ce priveşte demersul făcut de grupul PDL", a liderul senatorilor PDL; Traian Igaş.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close