Antena 3 CNN Politică Senatul cere Curţii de Conturi să se pronunţe dacă Voicu mai primeşte sau nu indemnizaţie pe perioada arestării

Senatul cere Curţii de Conturi să se pronunţe dacă Voicu mai primeşte sau nu indemnizaţie pe perioada arestării

Senatul cere Curţii de Conturi să se pronunţe dacă Voicu mai primeşte sau nu indemnizaţie pe perioada arestării
04 Mai 2010   •   16:05

Conducerea Senatului nu se grăbeşte cu tăierea drepturilor salariale pentru senatorul Cătălin Voicu pe perioada în care acesta este arestat preventiv. Birourl Permanent al acestei camere a decis marţi, să ceară un punct de vedere din partea Comisei juridice şi a Curţii de Conturi pentru a clarific acest aspect.
Potrviti chestorului Senatului, Constantin Dumitru, în conducerea instituţiei există opinii potrivit cărora senatorul nu trebuie să primească indemnizaţie "pentru că nu vine la serviciu", el arătând însă că este vorba despre o indemnizaţie şi nu despre un salariu.
"Se mai pune şi problema sumei forfetare care, la rândul ei, are implicaţii deosebite asupra personalului angajat, a chiriilor şi tot ce se plăteşte din acestă sumă forfetară", a mai precizat chestorul.
Biroul Permanent va putea formula un punct de vedere după ce va primi răspuns la acestă solicitare. Secretariatul General a informat Biroul Permanent că, având în vedere că în perioada în care se află în arest preventiv este necesară stabilirea drepturile băneşti de care beneficiază senatorul Cătălin Voicu. Secretarul general Ion Moraru a solicitat un punct de vedere Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi senatorilor.
Secretarul general menţiona că Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, precum şi Regulamentul Senatului nu conţin prevederi referitoare la drepturile băneşti de care beneficiază un senator care se află în situaţia lui Cătălin Voicu şi solicita membrilor comisiei să stabilească dacă pe perioada arestului preventiv beneficiază de suma forfetară, indemnizaţie şi alte drepturi băneşti cuvenite senatorilor.
În răspunsul Comisiei pentru Statut se arăta că senatorii sunt reprezentanţi aleşi ai poporului, iar durata mandatului este egală cu durata mandatului Camerei din care fac parte.
"Domnul Cătălin Voicu îşi păstrează drepturile electorale rezultate din mandatul aflat în vigoare, cu obligativitatea menţionării în scris a cauzelor care au condus la suspendarea activităţii", era, de asemenea, concluzia membrilor comisiei.
Comisia permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a cerut, pe de altă parte, Comisiei juridice să-şi exprime punctul de vedere cu privire la drepturile băneşti de care beneficiază un senator aflat în arest preventiv, solicitare declinată de această comisie, care a cerut să fie respectate procedurile de repartizare.
Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv în 30 martie, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close