Antena 3 CNN Politică Senatorul PDL Georgică Severin: Voi vota cu bilele la vedere în favoarea moţiunii

Senatorul PDL Georgică Severin: Voi vota cu bilele la vedere în favoarea moţiunii

Senatorul PDL Georgică Severin: Voi vota cu bilele la vedere în favoarea moţiunii
03 Iun 2010   •   12:30

Un alt senator PDL de Prahova, Georgică Severin dă semne de ducă din partid. El a a avertizat că în cazul în care textul cu care va veni premierul Emil Boc în plenul Parlamentului pentru angajarea răspunderii rămâne neschimbat, va vota, la vedere, în favoarea moţiunii. Cu doar o zi înainte, un alt parlamentar democrat-liberal de Prahova, Iulian Bădescu şi-a făcut cunoscută în plenul Senatului, demisia din PDL deoarece nu este de acord cu programul anticriză al Guvernului Boc şi că va activa în grupul PSD.
"Dacă textul cu care va veni premierul Boc în plen rămâne neschimbat, voi vota cu bilele la vedere în favoarea moţiunii. Voi decide atunci dacă voi rămâne sau nu în PDL. Deocamdată e prematur să mă pronunţ. Oricum, după aceste declaraţii s-ar putea să fiu exclus până luni", a precizat, pentru ?Gândul?, senatorul democrat-liberal.
Severin nu este singurul democrat-liberal care ar putea trece peste disciplina de partid şi ar putea vota pentru moţiunea de cenzură. Deputatul PDL Daniel Oajdea a declarat, miercuri, că în partid sunt foarte mulţi nemulţumiţi de măsurile de austeritate pentru care Guvernul intenţionează să-şi asume răspunderea în Parlament, arătând că nu ştie cum vor vota aceştia la moţiunea de cenzură a PSD. El a reiterat faptul că, în principiu, ar vota moţiunea de cenzură, dar va decide în funcţie de textul acesteia.
Întrebat dacă parlamentarii PDL care ar vota moţiunea de cenzură ar putea fi excluşi din partid, Emil Boc: "Cum să-i dăm afară? De ce să-i dăm afară?".
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, într-un interviu în "Evenimentul Zilei", că parlamentarii PDL care vor vota în favoarea moţiunii de cenzură ar trebui excluşi din partid.
Senatorul PDL Iulian Urban se întreabă, pe blog, dacă votul din Camera Deputaţilor privind nominalizarea unui judecător la Curtea Constituţională nu ar putea fi un exerciţiu pentru moţiunea de cenzură şi apreciază că Guvernul are şanse mari să cadă "pe mâna parlamentarilor PDL".
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close