Antena 3 CNN Politică Senatorul Eugen Pîrvulescu a rămas fără imunitate parlamentară. Procurorii pot efectua percheziția informatică în cazul său

Senatorul Eugen Pîrvulescu a rămas fără imunitate parlamentară. Procurorii pot efectua percheziția informatică în cazul său

Plenul Senatului
Senatul a votat încuviințarea cererii procurorilor, de efectuare a percheziției informatice în cazul senatorului Eugen Pîrvulescu. Foto: Agerpres
de Xenia Croitoru    |    21 Oct 2024   •   18:06

Plenul Senatului a aprobat, luni, prin vot secret cu bile, cererea de efectuare a percheziției informatice în cazul senatorului Eugen Pîrvulescu.

Au fost înregistrate 77 de voturi "pentru" şi un vot nul.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a trimis președintelui Senatului, pe 15 octombrie, cererea formulată de procurori, de ridicare a imunității parlamentare în cazul lui Pîrvulescu.

În data de 11 octombrie, acesta din urmă a fost pus sub urmărire penală, urmând să fie cercetat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de instigare la cumpărare de influență.

Senatorul a demisionat din PNL în urmă cu două săptămâni.

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a precizat că Eugen Pârvulescu l-a rugat să transmită acestei camere parlamentare că a optat să nu îşi studieze la Comisia juridică, direct sau prin avocat, dosarul întocmit de DNA şi să nu se prezinte în plen sau la comisie.

Pîrvulescu a comunicat "se va apăra în fața procurorului şi, eventual, a instanței de judecată".

Eugen Pîrvulescu, plasat sub control judiciar de anchetatori

Senatorul Eugen Pîrvulescu, intrat recent în echipa candidatului independent Mircea Geoană, a fost plasat sub control judiciar, într-un dosar de trafic de influenta.

Procurorii au luat această decizie după ce l-au audiat timp de mai multe ore în sediul DNA.

Anchetatorii susțin că, la inițiativa senatorului, ar fi fost negociată o mită de 60.000 de euro pentru obținerea unui certificat care să permită accesul la secrete de stat pentru Marin Țole, persoană pe care senatorul și-ar fi dorit-o la conducerea Companiei Naționale de Investiții.

Concret, Ţole ar fi trebuit să-i dea 60.000 de euro lui Radu Mărgineanu, un controversat om de afaceri, care ar avea conexiuni în serviciile de informații, pentru urgentarea procedurilor în obținerea certificatului ORNISS.

Ţole a povestit la DNA că nu a avut atâția bani, motiv pentru care Pârvulescu s-ar fi oferit să-l ajute.

Suma de 150.000 lei, banii primiți de la senator, ar fi fost livrată omului de afaceri, urmând ca, la obținerea avizului, să-i fie remși lui Radu Mărgineanu şi restul de 30.000 de euro.

În cele din urmă, Țole nu a mai primit funcția vizată și i-a denunțat pe cei doi la DNA.

×
Parteneri
x close