Antena 3 CNN Politică Senatorii se tem să îi taie din puteri lui Iohannis

Senatorii se tem să îi taie din puteri lui Iohannis

o_1bf4qvdoh2ak14651ru9bglig08.png
02 Mai 2017   •   18:03

Dana Grecu a prezentat, la emisiunea „La ordinea zile”, de la Antena 3, amânarea dezbaterii proiectului de lege prin care exclude preşedintele şi ministrul de Justiţie din procedurile de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a procurorilor-şefi.

„Proiectul de lege propus de președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, prevede ca CSM să numească Procurorul Șef, adică nu politic. Așa a fost până în 2005. Deci nouă ni se trage această „republică a procurorilor”, de la faptul că în 2005, când legea 247, capitolul 17, inițiatica ministrei de Justiție de atunci, Macovei, prin angajare de răspundere de Guvern, în numele legilor proprietății, s-a dat președintelui de atunci Traian Băsescu instrumental să numească și să revoce procurorii propuși de ministra de Justiție Macovei”, a declarat fostl senator Ioan Ghișe.

Dezbaterea proiectului ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, pe 9 mai, însă până acum, acesta a fost amânat de mai multe ori.

În prezent, procurorul general al României, procurorul şef DNA, precum şi procurorul-şef al DIICOT şi adjuncţii acestora sunt numiţi de către preşedinte, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM.  

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close