Antena 3 CNN Politică Senatorii PDL se tem să nu fie sacrificaţi de Băsescu pe altarul electoral al unicameralismului

Senatorii PDL se tem să nu fie sacrificaţi de Băsescu pe altarul electoral al unicameralismului

Senatorii PDL se tem să nu fie sacrificaţi de Băsescu pe altarul electoral al unicameralismului
22 Mai 2009   •   14:28

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat şi de senatorii PDL la o întrevedere menită a lămuri anumite aspecte legate de situaţia economică a ţării dar şi a vorbi despre o posibilă temă de campanie prezidenţiale care creditează ideea desfiinţării Senatului. Conform unor surse democrat-liberale, senatorii partidului sunt îndeobşte îngrijoraţi cu privire la unele informaţii conform cărora preşedintele Băsescu ar putea marşa în propria campanie prezidenţială pe ideea parlamentului unicameral.
Senatorii au decis să urmeze exemplul colegilor de partid de la Camera Deputaţilor şi să-l invite pe şeful statului la o întâlnire pe agenda evenimentelor actuale şi nu numai. Dacă la nivel oficial, criza economică şi problematica electorală ar urma să constituie subiectele de discuţie, surse parlamentare susţin că senatorii PDL sunt mai degrabă preocupaţi de intenţia încă neconfirmată a preşedintelui Traian Băsescu de a promova teza parlamentului unicameral în campania sa prezidenţială. ?Circulă informaţii că preşedintele ar putea propune desfiinţarea Senatului în timpul campaniei şi am vrea să aflăm dacă se confirmă sau nu? ne-au declarat câţiva parlamentari PDL sub protecţia anoniminatului.
Senatorii PDL nu sunt singurii preocupaţi de viitoarele acţiuni şi intenţii electorale ale preşedintelui Băsescu. Şi deputaţii partidului au adresat o invitaţie şefului statului, nemulţumiţi de comunicarea deficitară cu proprii miniştri şi de faptul că nu primesc susţinere pentru propriile iniţiative legislative sau bani de la buget pentru proiectele şi promisiunile promovate în campania electorală pentru parlamentare în colegiile uninominale în care au fost aleşi.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close