Parlamentul ar putea scăpa de ultimul dosar controversat de politician înainte de raportul de ţară al Comisiei Europene. Dosarul lui Şerban Mihăilescu va fi inclus, în data de 10 iunie, pe ordinea de zi a plenului, pentru dezbatere şi vot final, a decis marţi Biroul Permanent al Senatului. Soluţionarea cazului parlamentarului PSD a fost amânată în repetate rânduri, colegii săi de partid invocând starea gravă de sănătate a acestuia. În cazul în care Mihăilescu va trimite documente care să ateste imposibilitatea sa de a se deplasa fizic la respectiva şedinţă de plen, nu este exclusă stabilirea unui nou termen de dezbatere a dosarului său de către senatori, deşi raportul de ţară al CE bate la uşă.
Chestorul Senatului Ioan Chelaru a declarat la finalul şedinţei conducerii Senatului că încă nu s-au primit informările solicitate privind starea de sănătate a senatorului Şerban Mihăilescu, documente cerute de membrii Biroului Permanent.
El a arătat că, deşi din informaţiile pe care le au senatorii, Şerban Mihăilescu nu se află în ţară ci este internat într-o clinică din străinătate, s-a stabilit un termen şi se speră că acesta să fie prezent, pe 10 iunie, în plen.
Ioan Chelaru a subliniat că în eventualitatea în care se vor aduce documente care proba faptul că senatorul PSD nu se poate prezenta la şedinţa de plen, s-ar putea lua în considerare stabilirea unui alt termen de dezbatere a dosarului în plen.
"În principiu, am stabilit discuţii şi finalizarea problemei Şerban Mihăilescu pe data de 10 ( iunie. Nr. (..) Dacă dumnealui se va afla în imposibilitatea de a fi prezent şi se va constata din datele medicale că mai durează o săptămână sau 10 zile, se va amâna, dacă nu, se va discuta problema şi în lipsa dumnealui", a spus chestorul Senatului.
Termenul maxim care poate fi acordat pentru o nouă amânare a discutării dosarului în plen este de două săptămâni, după care acesta va fi votat în lipsa senatorului PSD.
Conducerea Senatului a amânat, în 12 mai, dezbaterea în plen a cererii de avizare a începerii urmăririi penale a lui Şerban Mihăilescu, pe motiv că senatorul se află într-o clinică, unde a fost operat.
Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a cerut, la sfârşitul lunii iulie 2008, Senatului, avizul pentru începerea urmăririi penale faţă de Şerban Mihăilescu, în dosarul de la DNA în care acesta este acuzat de primire de foloase necuvenite şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Potrivit procurorilor, în octombrie 2001, aprilie şi mai 2002, perioadă în care acesta ocupa funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Mihăilescu ar fi primit, de la consilierul său personal Fănel Păvălache, pe care îl numise anterior în această funcţie, arme de vânătoare pe care le-a deţinut în intervalul aprilie ? octombrie 2002, fără să fie posesor al permisului de armă.
Antena3.ro