Antena 3 CNN Politică Un senator PNL a fost la un pas să ia foc după ce un amic a aprins bricheta lângă o sondă de gaze

Un senator PNL a fost la un pas să ia foc după ce un amic a aprins bricheta lângă o sondă de gaze

ion iordache senator pnl foc sonda gaz
Senator PNL, la un pas să ia foc după ce un amic s-a jucat cu focul.
de Gabriela Mladin    |    21 Oct 2024   •   12:57

Incident periculos în județul Gorj. Senatorul PNL Ion Iordache a fost implicat într-un eveniment neplăcut, în timpul unei vizite la o sondă de gaze din localitatea Ciuperceni.

Noaptea trecută, acesta, alături de câțiva prieteni, a fost martor la un moment extrem de riscant, când unul dintre amicii săi a aprins o brichetă chiar lângă sondă, declanșând o flacără puternică. Focul a fost la un pas să-i rănească pe toți cei prezenți, inclusiv pe senatorul Iordache.

Mai multe instituții, inclusiv poliția și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Gorj, investighează acum evenimentul și analizează ce măsuri legale pot fi luate împotriva celor implicați.

Se pare că incidentul, care s-a petrecut în timpul unei filmări pentru un clip electoral, a avut scopul de a evidenția resursele minerale neexploatate din zonă. Cu toate acestea, protagoniștii nu au luat în calcul riscurile la care s-au expus, inclusiv posibilitatea de a provoca un incendiu în pădurea din apropiere.

Clipul a fost postat ulterior pe rețelele de socializare. Sonda este una dintre zecile aflate pe teritoriul județului și nu se știe în acest moment cui aparține.

Cum se apără senatorul

Ion Iordache se apără însă și spune că tot ce a vrut a fost să scoată în evidență bogățiile naturale ale județului. 

”În cadrul campaniei ”La pas prin Gorj” ne-am propus să punem în evidență resursele județului nostru și să găsim soluții pentru a le pune în valoare. 

Sondele neutilizate de la Ciuperceni sunt cunoscute de toți oamenii locului de peste 40 de ani, iar autoritățile responsabile cunosc foarte bine problema. 

Intenția noastră a fost să atragem atenția publicului asupra irosirii unor resurse importante și să arătăm gorjenilor că ar trebui să valorificăm astfel bogățiile județului nostru”, a spus el.

Credem că demersul nostru este util și pentru că avertizează cetățenii asupra unui eventual pericol pe care îl reprezintă astfel de instalații”, a spus Ion Iordache. 

×
Subiecte în articol: sonda Ion Iordache Ciuperceni senator PNL
Parteneri
x close