Antena 3 CNN Politică Şeful SRI, George Maior, decorat de preşedintele Băsescu cu Ordinul "Steaua României"

Şeful SRI, George Maior, decorat de preşedintele Băsescu cu Ordinul "Steaua României"

Şeful SRI, George Maior, decorat de preşedintele Băsescu cu Ordinul "Steaua României"
25 Mar 2010   •   15:23

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe directorul SRI, George Maior, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer, potrivit unui decret publicat, joi, în Monitorul Oficial.
Distincţia îi este acordată directorului SRI cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului şi în semn de înaltă apreciere a serviciilor aduse ţării "prin coordonarea cu succes a unor misiuni de mare complexitate şi răspundere, care au contribuit la asigurarea securităţii naţionale a României".
George Maior a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi a făcut studii de Drept Internaţional şi Comparat la Universitatea George Washington. Are doctoratul în drept cu tema "Naţional şi european în jurisprudenţa Curţii Europene de la Strasbourg", iar în 2001 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, Bucureşti.
A lucrat în MAE ca diplomat, începând cu 1992, apoi, din decembrie 2000, a devenit secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare la Ministerul Apărării Naţionale. A revenit la MAE, ca ambasador, începând din 2004.
În acelaşi an a fost ales senator PSD de Alba, fiind numit preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. La 25 septembrie 2006, preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat pentru ocuparea funcţiei de director al SRI. La 4 octombrie 2006,
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close