Antena 3 CNN Politică Șeful PNL Neamț a fost trimis în judecată de DNA. George Lazăr este secretar de stat în Ministerul Energiei

Șeful PNL Neamț a fost trimis în judecată de DNA. George Lazăr este secretar de stat în Ministerul Energiei

DNA
Emblema Direcției Naționale Anticorupție. Sursa Foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iul 2024   •   21:18

George Lazăr, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost trimis în judecată de DNA.

Procurorii anti-corupție îl acuză că, în calitate de președinte al PNL Neamț, ar fi făcut presiuni asupra directorului general al Regiei Romsilva pentru menținerea în funcție a unei persoane numite temporar.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Bacău, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Lazăr George, secretar de stat în Ministerul Energiei și președinte al unei organizații județene a unui partid politic, pentru comiterea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna septembrie 2022, în calitate de președinte al organizației județene a unui partid politic, inculpatul Lazăr George și-ar fi folosit influența pe care o avea asupra directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva pentru a-l determina pe acesta să dispună menținerea în funcția de director al Direcției Silvice Neamț a unei anumite persoane numită temporar.

În mod concret, în condițiile în care titularul postului de director al Direcției Silvice Neamț era delegat pe funcția de șef de ocol la Ocolul Silvic Vaduri, postul său a fost ocupat de o altă persoană care ar fi beneficiat de susținerea inculpatului Lazăr George.

În momentul în care titularul de drept al postului de director al Direcției Silvice Neamț a dorit să revină în funcție, inculpatul și-ar fi folosit influența pentru ca prin intermediul directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva să-l determine pe cel dintâi să renunțe la cererea formulată și să accepte delegarea sa pe o altă funcție astfel încât postul să fie ocupat în continuare, prin delegare, de protejatul său.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Bacău", se spune în comunicatul DNA.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close