Antena 3 CNN Politică Şeful MAI: Geoană l-a propus pe Voicu secretar de stat în MI. Şeful Senatului: Blaga, mincinos sau dezinformat

Şeful MAI: Geoană l-a propus pe Voicu secretar de stat în MI. Şeful Senatului: Blaga, mincinos sau dezinformat

Şeful MAI: Geoană l-a propus pe Voicu secretar de stat în MI. Şeful Senatului: Blaga, mincinos sau dezinformat
25 Mar 2010   •   15:49

Fostul preşedinte PSD, Mircea Geoană, l-a propus în 2008 pe Cătălin Voicu secretar de stat în Ministerul de Interne, însă SRI a prezentat date care îl făceau "incompatibil" cu funcţia, a declarat joi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga într-un interviu pentru "Gândul". În replică, Geoană susţine că Blaga este ori mincinos or dezinformat, deoarece el nu a avut niciodată de gând să-l numească pe Voicu într-un asemenea post.
Întrebat dacă este adevărat că Mircea Geoană l-a propus pe Cătălin Voicu secretar de stat în MI, după tentativa eşuată de a-l nominaliza ca ministru, Blaga a afirmat: "Am aflat de la domnul prim-ministru".
"De fiecare dată când cineva este numit într-o funcţie de demnitar, se cer din partea structurilor de informaţii, nu numai de la SRI, dar în principal de acolo. Din datele pe care le am, da, au prezentat date care-l făceau incompatibil cu funcţia de secretar de stat" a explicat Blaga , motivele pentru care Emil Boc a refuzat să dea curs cererii lui Geoană, pe vremea când PDL şi PSD erau parteneri de guvernare.
"Eu n-am ştiut, pentru că sunt discuţii între şefii de partide, propuneri pentru funcţii de demnitate publică, secretari de stat... Nu ştiam, dar domnul prim-ministru a confirmat asta", a mai spus secretarul general al PDL.
Blaga a amai arătat că din aceleaşi motive premierul a respins şi încercarea lui Geoană de a-l instala pe Voicu prefect de Giurgiu.

Actual preşedinte al Senatului, Mircea Geoană a infirmat orice relaţie între el şi Voicu, cu atât mai mult existenţa unor încercări de a?l impune pe acesta în diferite funcţii de stat.

"Este vorba de o minciună. Nu am făcut o astfel de propunere primului-ministru Emil Boc. Ar fi fost şi o situaţie care nu are sens pentru că domnul Voicu ar fi trebuit să renunţe la poziţie de senator pentru una de secretar de stat sau de prefect de judeţ. Toate propunerile pe care le-am făcut le-am transmis în scris domnului prim-ministru Emil Boc în calitate de co-preşedinte al coaliţiei aflate la guvernare şi domnul Voicu nu a figurat niciodată pe nici o propunere PSD făcută sub semnătura mea pentru astfel de funcţii. Nu am primit din partea SRi sau alte structuri vreo informare cu privire la domnul Voicu sauun alt coleg de-al nostru. Deci, din punct de vedere al sistemului de alterare, acest lucru nu a funcţionat, cel puţin în cazul meu. Fac apel la domnul Blaga să retracteze o astfel de afirmaţie pe care se pare că o afirmă în relaţie cu primul-ministru, iar domnului prim-ministru Emil Boc îi adresez aceeaşi solicitare, să infirme acest lucru pentru că nu este adevărat, este mincinos şi este o strategie de fructificare politică a cazului Voicu încercând să se împroaşte cu noroi în toate direcţiile, fie că este vorba de familia mea, fie că este vorba de reputaţia mea şiîi rog cu toată seriozitatea să înceteze cu aceste atacuri politice. Domnnul Blaga minte sau este dezinformat? a reacţionat Geoană la declaraţiile ministrului de Interne.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close