Antena 3 CNN Politică Șefa partidului lui Călin Georgescu, reacție violentă în fața jurnaliștilor, în prima zi în Parlament

Șefa partidului lui Călin Georgescu, reacție violentă în fața jurnaliștilor, în prima zi în Parlament

Adrian Dumitru
4 minute de citit Publicat la 14:20 20 Dec 2024 Modificat la 15:27 20 Dec 2024
anamariagavrila
Reacție violentă a lui Gavrilă când jurnaliștii au vrut să-i pună întrebări.

Reacție violentă a șefei POT, partidul care-l susține pe Călin Georgescu. Anamaria Gavrilă le-a lovit microfoanele jurnaliștilor din parlament care încercau să-i pună niște întrebări. Reacția violentă a șefei partidului lui Georgescu vine chiar în prima zi a mandatului de parlamentar, după ce formațiunea sa a reușit să ajungă în Parlament cu ajutorul campaniei pe TikTok a candidatului pro-rus.

Gavrilă a refuzat orice fel de dialog și le-a spus jurnaliştilor că „ei nu reprezintă poporul", în timp ce mergea pe holurile parlamentului. Șefa POT a ridicat mâna și a lovit microfoanele jurnaliștilor în timp ce aceștia încercau să-i pună întrebări. 

„Respectul față de presă face parte dintr-un set de reguli mai mult sau mai puțin scrise pentru orice societate democratică. În momentul în care ascensiunea anumitor lideri politici sau de opinie se bazează nu neapărat pe atacuri la adresa presei ci pe ignorarea presei și, mai degrabă, pe social media, atunci presa dacă nu te lasă în pace poate să devină chiar un adversar, un inamic. În cazul nostru, înțelegem că acei jurnaliști acreditați la Parlamentul României nu doreau decât să intre în contact cu cei aleși de poporul român să-i reprezinte.

Mă tem că tot acest climat de violență verbală încă riscă să escaladeze dacă astfel de acte nu-s sancționate sau analizate cu atenție. Am văzut că PG își dorește uncadru mult mai eficient pentru a combate tot felul de derapaj extremist în timp ce CNA, am văzut din nou, solicită sprijin pentru a combate promovarea actelor de violență în spațiul public.

Cred că ne așteaptă o perioadă extrem de complicată în care cu toții trebuie să fim foarte atenți la modul în care dorim să arate societatea noastră, indiferent ce opinie au jurnaliștii care-și fac treaba nu trebuie să fie sancționați prin acte de violență, nu trebuie atacați. Avem nevoie de o legislație care să protejeze doar libertatea de exprimare, dar poate și integritatea fizică a jurnaliștilor care-și fac treaba pentru că vom descoperi că a fi în risc de a-ți face meseria în România ca jurnalist nu înseamnă doar deplasarea în teatre de operații ci, iată, și să mergi în Parlamentul României sau pe stradă”, a spus Dan Cărbunaru, fondatorul și directorul platformei Calea Europeană, la Antena 3 CNN.

Cine e Anamaria Gavrilă

Anamaria Gavrilă a locuit mai mulți ani în Marea Britanie și Germania, unde a lucrat în domeniul imobiliar. Aceasta a intrat în Parlament după alegerile legislative din 2020 din partea Partidului AUR. A fost anul în care pe listele AUR au ajuns în Parlament diferite personaje, care mai de care mai colorate, datorită rezultatului spectaculos obținut de un partid care cu câteva luni în urmă aproape că nu a existat la alegerile locale.

Între 2007 și 2020, ea a lucrat în domeniul imobiliar la Londra și Munchen, iar în momentul în care a intrat în Parlament avea o casă de locuit de 563 metri pătrați și un apartament de 74 metri pătrați la Deva, Hundeoara, precum și un imobil de 55 metri pătrați în Munchen, achiziționat în 2018.

În 2020, Anamaria Gavrilă declara investiții importante – acțiuni în valoare de 355.000 de lire sterline la Iamyiam Ltd (UK) și de 47.500 de euro la Papaya City Gmbh (Germania).

De asemenea, șefa POT mai avea datorii de 325.000 de euro la două bănci străine și primise un grant de 11.635 de euro de la Guvernul României.

Un an mai târziu, Anamaria Gavrilă avea să-și vândă apartamentul din Munchen pentru o sumă uriașă, de 664.000 de euro. De menționat, și candidatul Călin Georgescu a făcut bani din tranzacții imobiliare despre care presa a scris în ultimele săptămâni.

În declarația de avere din iunie 2024, Anamaria Gavrilă trecea trei terenuri intravilane în Deva, totalizând peste 8.000 mp, precum și două terenuri agricole în Barsau, Hunedoara, obținute prin donație, de peste 10.000 mp.

În 2021, Anamaria Gavrilă a demisionat din AUR.

În calitate de parlamentar, Gavrilă a participat la evenimente publice la ambasada Chinei, de unde transmitea mesaje despre „pace și echilibru”.

La puțin timp după anunțarea rezultatului de la alegerile parlamentare, Anamaria Gavrilă a anunțat că va ține „post cu apă trei zile”, ca „semn de recunoștință” pentru intrarea în Parlament a partidului său. 

„O onoare pentru noi, din partea românilor. Eu am vizualizat încă o dată acest ecran (să mă asigur) să fie logo-ul POT pe ecran. Le mulțumim românilor din suflet... În primul și în primul rând slavă lui Histos pentru tot ce ne-a dat și pentru direcția pe care o ia în România. Eu, personal, voi alege, în semn de recunoștință, să fac un post cu apă de trei zile și unii dintre colegii mei se vor alătura. Este un semn recunoștință pentru ce ni s-a dat”, a fost mesajul acesteia.

O altă parlamentară POT a refuzat să răspundă la orice întrebare

O abordare similară față de jurnaliști a avut-o și noua senatoare Valentina Aldea. Jurnaliștii au alergat pe holurile parlamentului încercând să obțină răspunsuri la întrebări, însă au fost ignorați complet de Aldea, flancată de doi bărbați care se purtau ca gărzi de corp și care răspundeau în numele ei. 

La un moment dat, după lungi insistențe, Aldea spune că „nu dă declarații” și merge mai departe, deși jurnaliștii au continuat să insiste.

 

×
x close