Antena 3 CNN Politică Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, ar putea fi repus în funcție. Cum se poate ajunge la acest scenariu

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, ar putea fi repus în funcție. Cum se poate ajunge la acest scenariu

1 minut de citit Publicat la 21:32 11 Feb 2016 Modificat la 21:32 11 Feb 2016
razvan.jpg
Foto: VideoNews
Premierul Dacian Cioloș a semnat joi ordinul de revocare din funcție a șefului ANAF, Gelu Diaconu. Decizia de revocare fusese anunțată încă de dimineață de premier în contextul în care Diaconu este urmărit penal în dosarul lui Mădălin Voicu.

Gelu Diaconu a refuzat, joi, cererea ministerului Finanţelor de a-şi prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, alături de vicepreşedintele Mihai Gogancea-Vătăşoiu, drept "kafkian".

"După cum cunoaşteţi, ieri (miercuri, n.r.), mi s-au adus la cunoştinţă învinuirile în dosarul instrumentat de domnul procuror Doru Florin Ţuluş, constând într-un pretins abuz în funcţie şi favorizarea făptuitorului. Menţionez faptul că am solicitat să fiu audiat, reţinut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian. (...) În ce priveşte solicitarea doamnei ministru Dragu de a îmi prezenta demisia, precizez că nu îi voi da curs întrucât doresc să fiu demis din funcţie, astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva să-şi asume consecinţele acestei măsuri", a declarat Diaconu, într-un comunicat de presă transmis de ANAF.

Răzvan Dumitrescu a amintit, în ediția de joi a emisiunii Subiectiv, că Gelu Diaconu nu și-a dat demisia, motiv pentru care poate ataca în instanță decizia Guvernului.

“Domnul Diaconu, dacă și-ar fi dat demisia, nu mai putea să dea statul în judecată. Nu și-a dat demisia, deci după ce se va termina toată treaba asta, poate să dea statul în judecată și statul îi va plăti daune, salarii restante, poate mai cere și despăgubiri, pentru prejudicii de imagine și s-ar putea chiar să fie repus în funcție.”



×
x close