Antena 3 CNN Politică Ședință decisivă în PSD. Cine va fi candidatul la prezidențiale

Ședință decisivă în PSD. Cine va fi candidatul la prezidențiale

marcel ciolacu hepta
Ședință decisivă în PSD. Cine va fi candidatul la prezidențiale. Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto/ Alexandru Dobre
de Vasile Marcu    |    05 Aug 2024   •   08:42

Incertitudine totală în PSD cu mai puțin de două săptămâni înainte ca partidul să își desemneze candidatul la prezidențiale. Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat, până în acest moment, că va candida în mod cert doar pentru un nou mandat în fruntea partidului.

Însă, după ce a fost fotografiat în compania lui Mircea Geoană, mai mulți membri PSD au început să speculeze o eventuală negociere pentru un tandem la alegeri.

Așadar, liderii PSD se vor reuni în ultima ședință înaintea congresului care ar urma să aibă loc pe data de 24 august, congres în cadrul căruia ar urma să fie anunțat candidatul la prezidențiale, dar și următoarea conducere a partidului.

Ședința vine însă într-o perioadă de incertitudine totală în interiorul partidului, pentru că nimeni nu știe cine va fi candidatul la prezidențiale. Marcel Ciolacu încă nu și-a exprimat dorința cu privire la o eventuală candidatură la alegeri și nici nu a anunțat dacă are de gând să vină cu o altă soluție.

Așadar, ședința consiliului politic național, care va avea loc la sfârșitul săptămânii, ar urma să facă lumină în acest caz, deoarece lista deschisă în urmă cu o lună, pe care ar fi trebuit să se înscrie toți cei care doresc să participe la alegerile prezidențiale, este în continuare goală.

Marcel Ciolacu și Mircea Geoană au stat la aceeași masă, la restaurant

Marcel Ciolacu și Mircea Geoană au fost surprinși luând cina la aceeași masă, luni seara, într-un restaurant, împreună cu alți politicieni, printre care și fostul premier Victor Ponta.

Victor Ponta spune că cei de la masă au discutat despre sportivul român devenit campion olimpic la înot și că nu a fost o „întâlnire politică”. 

„Nici dacă mă tăiați și îmi puneți sare pe tăieturi n-o să povestesc de la o întâlnire privată. A fost ziua de naștere a unui bun prieten. Nu știu cum a invitat sărbătoritul oamenii, dar în niciun caz nu a fost o întâlnire politică. Eu cred că am stat mai mult de două ore.

Mi se pare absolut normal ca oamenii să meargă la zile de naștere. Nici dacă mă torturați, mă ardeți, n-o să povestesc de întâlniri private, pentru că este de prost gust.”, a spus Victor Ponta, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: PSD alegeri prezidentiale
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close