Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în a doua jumătate a lunii mai, că a fost definitivată ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT, care cuprinde şi tema defrişărilor ilegale, precizând că până la şedinţă toate instituţiile abilitate trebuie să prezinte materiale care să ofere "o imagine mai clară" asupra amplorii acestui fenomen.
"Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivel de intenţie. Am avut săptămâna trecută o discuţie cu premierul despre ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, procedură legală, şi am definitivat ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a CSAT. Astfel, ea conţine o analiză a situaţiei în domeniu şi până la această şedinţă aşteptăm materiale de la toate institiţiile abilitate pentru a avea o imagine mai clară asupra amplorii şi pagubelor produse de defrişările ilegale", declara atunci Iohannis, răspunzând unei întrebări privind Codul Silvic şi subiectul defrişărilor ilegale.
Membrii Comisiei juridice se întrunesc luni pentru a stabili calendarul raportului în cazul Ponta, arătând că termenul maxim de 14 zile este "foarte scurt", faţă de vechiul regulament, care nu prevedea termene.
Preşedintele partidului, Victor Ponta, a convocat această şedinţă pentru ziua de luni, la ora 15, la Palatul Parlamentului.
În această şedinţă se va discuta situaţia partidului în context politic, şi, cel mai probabil, se va cere un mandat pentru viitor, în ceea ce îl priveşte pe premierul Victor Ponta.
În urma întrunirii, se va discuta dacă premierul va rămâne sau nu în fruntea Executivului.
Procurorii au cerut Camerei Deputaţilor un aviz pentru a putea începe urmărirea penală împotriva lui Victor Ponta şi pentru conflict de interese, având în vedere că, în calitate de premier, l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru, în condiţiile în care în trecut a primit foloase din partea senatorului Şova.