Antena 3 CNN Politică Sebastian Burduja s-a întâlnit „spontan” cu Giorgia Meloni

Sebastian Burduja s-a întâlnit „spontan” cu Giorgia Meloni

burduja meloni
Sebastian Burduja s-a întâlnit cu Giorgia Meloni, prim-ministrul Italiei, la reuniunea anuală a Organizației Națiunilor Unite / foto: Facebook-Sebastian Burduja
de R.M.    |    24 Sep 2024   •   20:41

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a participat la reuniunea anuală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care are loc zilele acestea la New York, acolo unde s-a întâlnit cu Giorgia Meloni, prim-ministrul Italiei. Cei doi au discutat despre programul nuclear românesc, pentru care România și Italia au un parteneriat solid de zeci de ani.

„Reuniunea anuală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) are loc zilele acestea la New York, într-un moment plin de provocări pentru umanitate. Statele lumii s-au reunit aici pentru a identifica soluții, inclusiv pentru tranziția energetică, în contextul schimbărilor climatice. Am spus-o și o repet: energia de mâine trebuie să fie sigură, ieftină și cât mai verde — în această ordine de prioritate. 

România este respectată. Suntem lideri prin programul nuclear civil, inclusiv investiții în inovare (SMR-uri, reactorul ALFRED de generație IV, instalația de detritiere - a treia din lume), prin exploatarea gazului românesc din Marea Neagră și peste 3.500MW în grupuri noi pe gaz (producție în bandă), prin investițiile de miliarde de euro în peste 10.000MW în parcuri solare și eoliene noi. Și multe altele. 

În marja summitului, am avut o întâlnire spontană cu Giorgia Meloni, Prim-Ministrul Italiei, căreia i-am mulțumit pentru sprijin. Am discutat despre programul nuclear românesc, pentru care România și Italia au un parteneriat solid de zeci de ani.

Marea companie ANSALDO a sprijinit construcția reactoarelor 1 și 2 la Cernavodă și, foarte probabil, se va implica și la reactoarele 3 și 4. Mai mult, guvernul italian asigură o finanțare de 2 miliarde de euro pentru acest proiect strategic. 

Rămâne cum am stabilit: înainte, împreună”, a transmis Sebastian Burduja, ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close