Antena 3 CNN Politică Se încearcă excluderea lui Iliescu şi Năstase din PSD?

Se încearcă excluderea lui Iliescu şi Năstase din PSD?

Se încearcă excluderea lui Iliescu şi Năstase din PSD?
30 Oct 2007   •   10:41

Ca de obicei în ultima perioadă, fostul premier Adrian Năstase se fereşte să comenteze situaţia politică în cadrul discuţiilor din PSD, în schimb le răspunde celor care-l acuză pe blogul personal. Marţi, Năstase a publicat pe blog o analiză privind referendumul organizat de Traian Băsescu pe tema votului uninominal, în acest context atacându-i şi pe unii dintre colegi. Cel mai interesant paragraf din comentariul lui Năstase se referă la o posibilă tentativă a unor lideri PSD de a cere excluderea din partid a fostului premier şi a preşedintelui de onoare, Ion Iliescu.

Iată ce scrie Adrian Năstase: "Pe mai multe căi, am aflat că Ilie Sârbu - un mare caracter -, la Timişoara, la sfârşitul săptămânii trecute, a afirmat, la o reuniune de partid, că ?dacă îi dăm afară pe Iliescu şi Năstase, partidul urcă imediat la 40%?. Poate unii vor comenta această afirmaţie. Pentru mine însă subiectul este definitiv închis. În ceea ce-l priveşte pe Sârbu!"

Mai mult, în finalul comentariului său Năstase atacă şi decizia conducerii partidului, în frunte cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, de a-l invita pe preşedintele Traian Băsescu la lansarea eurocandidaţilor PSD. "M-aţi întrebat însă dacă a fost o prostie că a fost invitat Băsescu la lansarea candidaţilor PSD la Bucureşti. Vă răspund, parafrazând pe cineva mai deştept decât mine. Nu a fost o prostie. Mai grav. A fost o eroare", scrie Năstase.

Replicile lui Năstase survin în momentul în care există deja o dispută între Ion Iliescu şi Mircea Geoană privind referendumul pe uninominal. În timp ce Iliescu a susţinut public că referendumul lansat de Traian Băsescu ar trebui boicotat, Geoană i-a îndemnat pe simpatizanţii PSD să voteze pentru legea votului uninominal propusă de Cotroceni.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close