Antena 3 CNN Politică Schimbări la MAI: Ştefan Zaharie Pop, şef la DGIPI. Marian Tutilescu şi Dan Fătuloiu, secretari de stat

Schimbări la MAI: Ştefan Zaharie Pop, şef la DGIPI. Marian Tutilescu şi Dan Fătuloiu, secretari de stat

Schimbări la MAI: Ştefan Zaharie Pop, şef la DGIPI. Marian Tutilescu şi Dan Fătuloiu, secretari de stat
01 Oct 2009   •   22:34

Ministerul de Interne are al patrulea şef din acest an. Vasile Blaga se întoarce în funcţie, ca interimar, unde s-a grăbit să-şi preia mandatul şi a făcut deja câteva schimbări. Marian Tutilescu şi Dan Valentin Fătuloiu au fost numiţi secretari de stat, iar şef la DGIPI a fost numit Ştefan Zaharie Pop.

"La Departamentul de ordine şi siguranţă publică, cel mai important din minister, a fost eliberat din funcţie chestorul Cristian Făinici şi numit Dan Valentin Fătuloiu. La Departamentul Schengen cu rang de secretar de stat, ca urmare a demisiei lui Nicolae Şerban, a fost numit Marian Grigore Tutilescu, fostul şef al Poliţiei Capitalei, iar la Direcţia Generală de Informaţie şi Protecţie Internă, unde postul este vacant, a fost numit comisarul şef Ştefan Zaharia Pop", a declarat Blaga, citat de Mediafax, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Conducerea Jandarmeriei Române va fi asigurată de generalul Olimpiodor Antonescu, şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, a mai anunţat Vasile Blaga.

Totodată, au fost eliberaţi din funcţie secretarul general Ion Stoica (înlocuit de chestorul Constantin Cristian Baci) şi secretarii general adjuncţi Octav Virgiliu Teodorescu (înlocuit de comisarul Cristina Dobriţoiu) şi Aureliu Ghimpău (înlocuit de comisarul Tudor Dănuţ).

Secretarul de stat Mihai Fifor a fost eliberat din funcţie ca urmare a demisiei şi înlocuit de Mihai Capră, care va răspunde de prefecturi şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Aceeaşi situaţie se găseşte şi în cazul secretarului de stat Cătălin Vrabie, în locul căruia a fost numit Liviu Grădinariu.




Antena3.ro


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close