Antena 3 CNN Politică SCENARIU. De ce refuză Traian Băsescu să stea în casa din Mihăileanu

SCENARIU. De ce refuză Traian Băsescu să stea în casa din Mihăileanu

base.JPG
Foto: VideoNews
27 Oct 2014   •   21:30
Emisiunea "Subiectiv" realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3, a dezbătut mai multe teme, luni seară, printre care şi dorinţa preşedintelui de a sta în case RAAPPS. De altfel, cotidianul Jurnalul Naţional are şi o teorie pentru care preşedintele fuge de casa din Mihăileanu: Dosarul prin care şi-a atribuit singur locuinţa ar putea fi redeschis. 
 
Renate Weber, europarlamentar PNL, a explicat că preşedintele a vut o explicaţie "jenantă" şi că nu se poate vorbi despre stricteţea la care a făcut referire preşedintele: "Absolut jenantă explicaţia dată de domnul preşedinte. Un fost şef de stat nu mai are aceeaşi protecţie, sigur, are dreptul la o maşină, la un secretariat, dar nu stă nimeni să întrebe cine intră în bloc şi când pleacă."
 
Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a explicat, de altfel, că legea a fost iniţial gândită cu un alt scop şi că, până în anul 1998, nu a exista un astfel de act. 
 
"Până în 1997 sau 1998, această lege nu exista. Şi foştii şefi de stat nu aveau dreptul decât la o pază pe perioadă limitată, spunând că ar putea să fie atât de vulnerabili încât să fie nevoie. Această lege s-a dat pentru a da posibilitatea Regelui Mihai să se aşeze în România."
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close