Antena 3 CNN Politică Scandalul plagiatului continuă. Unul din autorii pe care se presupune că i-ar fi copiat Ponta nu va depune nicio sesizare împotriva premierului

Scandalul plagiatului continuă. Unul din autorii pe care se presupune că i-ar fi copiat Ponta nu va depune nicio sesizare împotriva premierului

Scandalul plagiatului continuă. Unul din autorii pe care se presupune că i-ar fi copiat Ponta nu va depune nicio sesizare împotriva premierului
de O.P.    |    20 Iun 2012   •   05:53

Unul dintre autorii ai căror opere pe care se presupune că le-ar fi plagiat Victor Ponta în teza de doctorat nu va depune nicio sesizare împotriva premierului. Cu toate astea, jurnaliştii germani susţin în continuare că primul-ministru a copiat capitole întregi în lucrarea sa. 

Mai mult, unul dintre ei susţine că a probat singur plagiatul, fiind un bun cunoscător al limbii şi culturii române. Pe de altă parte, Victor Ponta este sigur că sursa "anonimă" pe care o citează publicaţia Nature este consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, care foloseşte "metode securiste de intimidare".

Karl Peter Schwarz, corespondentul cotidianului Frankfurter Algemeine Zeitung invocã experienþa personalã şi contactul permanent cu România în cazul descoperirii cazului de plagiat la premierului Victor Ponta.

Pe de altã parte, corespondetul revistei Nature la Munchen, Quirin Schiermeier, spune cã nu este un cunoscãtor al limbii române, dar cã se bazeazã pe sursele sale.

Ion Diaconu, unul dintre profesorii despre care se spune cã ar fi reprezentat o sursã de inspiraţie pentru Victor Ponta susþine cã nu se pune problema plagiatului în lucrarea premierului.

Premierul l-a acuzat pe Traian Bãsescu de faptul cã, prin acuzaþiile legate de plagierea tezei sale de doctorat, încearcã sã-l şantajeze ca sã renunţe la participarea la Consiliul European. Victor Ponta l-a acuzat pe şeful statului cã practicã metode securite pentru a-şi intimida adversarii.

Victor Ponta a explicat cã singura greşealã de care ar putea fi acuzat este aceea cã nu a menþionat autorii citaţi şi la subsolul paginii, nu numai la finalul lucrãrii.






×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close