Antena 3 CNN Politică Scandal și circ la Serbările Naţionale Ţebea. Diana Șoșoacă a fost huiduită: „Avram Iancu nu ar fi acceptat aşa ceva, ruşine să vă fie”

Scandal și circ la Serbările Naţionale Ţebea. Diana Șoșoacă a fost huiduită: „Avram Iancu nu ar fi acceptat aşa ceva, ruşine să vă fie”

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 20:21 08 Sep 2024 Modificat la 20:58 08 Sep 2024
diana sosoaca serbarile nationale tebea
Diana Șoșoacă, la Serbările Naţionale Ţebea. Sursa foto: Facebook/ Partidul S.O.S România - Filiala Brăila

Serbările Naţionale Ţebea, din judeţul Hunedoara, au avut loc duminică. La eveniment au fost prezenţi trei candidaţi la alegerile prezidenţiale 2024: Cristian Diaconescu, George Simion şi Diana Şoşoacă, aceasta din urmă fiind huiduită de mulțime.

Peste 3.000 de oameni au fost prezenţi, duminică, la Serbările Naţionale de la Ţebea, desfăşurate în cimitirul din localitate în memoria eroului naţional Avram Iancu, de la a cărui naştere s-au împlinit anul acesta 200 de ani, potrivit Agerpres.

Manifestările comemorative au început duminică dimineaţa la biserica din cimitirul de la Ţebea, cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de înalţi ierarhi bisericeşti, urmată de o slujbă de pomenire a lui Avram Iancu şi depunerea de coroane de flori la mormântul acestuia.

La manifestări au fost prezenţi parlamentari, lideri politici, reprezentanţi ai instituţiilor administrative ale statului din judeţul Hunedoara şi cele învecinate, delegaţi ai partidelor politice şi instituţiilor deconcentrate ale statului. Printre aceștia, și candidata la alegerile prezidențiale Diana Șoșoacă.

După ce unii localnici le-au atras atenția celor din suita ei să nu mai huiduie în curtea bisericii, Diana Șoșoacă a devenit agresivă și a început să strige: ”Sclavilor, sunteţi sclavi. Avram Iancu nu ar fi acceptat aşa ceva, ruşine să vă fie!”, moment în care a fost huiduită.

Avram Iancu s-a născut în anul 1824, în localitatea Vidra de Sus, într-o familie de moţi înstăriţi. De profesie avocat, Avram Iancu a jucat un rol important în Revoluţia de la 1848 din Transilvania. A fost unul dintre iniţiatorii şi organizatorii adunărilor de la Blaj din 30 aprilie, 15-17 mai şi 15-23 septembrie 1848 şi conducătorul cetelor înarmate de ţărani şi de mineri din Munţii Apuseni, în rândurile cărora şi-a câştigat o mare popularitate.

Avram Iancu s-a stins din viaţă la 10 septembrie 1872 la Baia de Criş şi a fost îngropat la Ţebea, lângă Gorunul lui Horea.

×
x close