Antena 3 CNN Politică Scandal la venirea lui Dragnea, la ICCJ. Șeful PSD, termen în procesul care se reia de la zero - VIDEO

Scandal la venirea lui Dragnea, la ICCJ. Șeful PSD, termen în procesul care se reia de la zero - VIDEO

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 13:22 03 Oct 2017 Modificat la 13:22 03 Oct 2017
o_1brgt5214tvm1nuqabnqe1vd88.jpg

Scandal la venirea lui Liviu Dragnea, marți, la Curtea supremă. Președintele PSD a fost așteptat nu numai de presă, ci și de alte persoane care l-au huiduit pe politician atunci când acesta a ajuns la Înalta Curtea de Casație și Justiție.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns marți, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), acolo unde judecătorii reiau de la zero dosarul său, după ce unul dintre judecătorii din complet, Ana Maria Dascălu, se va pensiona la 31 octombrie, ea fiind înlocuită cu un alt magistrat. 

Procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman va fi reluat de la început, potrivit unei decizii luate pe 5 septembrie de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Această decizie a venit după ce magistratul din Complet a decis să se pensioneze.

În dosarul lui Dragnea, patru dintre inculpaţi şi-au recunoscut anterior vinovăţia şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată pentru a beneficia de scăderea pedepselor, iar judecătorii au sesizat Curtea Constituţională în urma unei cereri invocate de fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, cu privire la abuzul în serviciu. 

În plus, au fost audiaţi doi inculpaţi, Floarea Alesu - fosta şefă a DGASPC Teleorman şi Constantin Balaban - fost şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din Alexandria. 

Dosarul lui Dragnea

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman. 

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent. 

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei judeţene PSD Teleorman. 

Dosar Dragnea. Fost şef de la Protecția Copilului Teleorman: Am falsificat acte ”de frică” să nu fiu dat afară

Citiți și Pe 22 aprilie 2016, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei în dosarul"Referendumul".

×
x close