Antena 3 CNN Politică Scandal cu îmbrânceli la Parlament. Deputaţii au decis din nou prelungirea şedinţei (VIDEO)

Scandal cu îmbrânceli la Parlament. Deputaţii au decis din nou prelungirea şedinţei (VIDEO)

Scandal cu îmbrânceli la Parlament. Deputaţii au decis din nou prelungirea şedinţei (VIDEO)
14 Iun 2010   •   21:26

Cu o zi înainte de dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură, parlamentarii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au certat atât în Senat cât şi în Camera Deputaţilor. În ambele cazuri, scandalul a pornit de la votul pentru numirea judecătorilor de la Curtea Constituţională. La Camera Deputaţilor, însă, certurile au degenerat la un moment dat în  îmbrânceli.

Scandalul din Camera Deputaţilor a pornit de la întârzierea cu care a început şedinţa de plen. Deputaţii au fost nevoiţi să aştepte în sală mai bine de o oră şi jumătate.  Tensiunile s-au amplificat atunci când liderul grupului PDL a cerut prelungirea programului şi adăugarea pe ordinea de zi a desemnării unui judecător la Curtea Constituţională.

Deputaţii Opoziţiei au refuzat să îşi ocupe locurile în sală în ciuda apelurilor preşedintelui de şedinţă şi a deselor pauze de consultări. Social-democratul Nicolae Bănicioiu l-a acuzat pe Ioan Oltean de abuz. Pentru că prezidiul era ocupat de cei din Opoziţie, Mircea Toader a fost nevoit să vorbească de la un microfon mobil.



Deputaţii au decis apoi prelungirea programului până la ora 24:00, după ce luaseră anterior o altă decizie de prelungire a şedinţei până la ora 21:00. Următorul vot urma să fie dat pentru ordinea de zi, moment în care deputatul PDL Doiniţa Chircu ar fi  încercat să voteze cu două cartele.

Deputatul Nicolae Bănicioiu a observat tentativa colegei sale din Parlament şi a încercat să-i ia din mână una dintre cartele, moment în care totul s-a transformat în haos, iar unii dintre deputaţi au început să se îmbrâncească. La un moment dat au intervenit şi deputaţii Cristian Boureanu şi Mircea Toader.

"Faptul că a votat de două ori este o hoţie. Modalitatea în care se comportă colegii de la PDL este anormală şi incorectă, ar trebui să se gândească la programe economice nu la îmbrânceli", a declarat Nicolae Bănicioiu.

În urma incidentului, Adrian Năstase a declarat că în cei 20 de ani petrecuţi în Parlament nu a văzut o astfel de manifestare.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cearta
Cele mai noi știri
Parteneri
x close