Antena 3 CNN Politică Scandal în coaliție pe neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei

Scandal în coaliție pe neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei

Este scandal în coaliţia de guvernare. De data aceasta, liderii PSD şi PNL se ceartă pe proiectul neimpozitării pensiilor mai mici de 3000 de lei.

restante legi coalitia de guvernare
Scandal în coaliție pe neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Ioana Mircea    |    15 Dec 2022   •   15:09

Sărbătorile de iarnă nu aduc liniştea în Coaliţie. Neimpozitarea pensiilor mai mici de 3000 de lei este subiect de ceartă între Liderii PNL şi PSD. Proiectul este iniţiat de liberali, dar social democraţii spun că nu susţin un astfel de demers.

Cu toate acestea, nempozitarea pensiilor până la 3000 de lei a trecut tacit de Senat, deoarece 14 decembrie era termenul de adoptare tacită. Proiectul trecuse de Comisia pentru Buget Finanțe şi Bănci a Senatului şi se blocase la Comisia de Muncă, iar pe 14 decembrie întrunea termenul de 45 de zile pentru adoptare tacită, așa că decizia stă în mâna Camerei Deputaților.

Doar că aceasta se va lua abia anul viitor, în noua sesiune Parlamentară. PSD nu vrea sa susțină o astfel de măsură după ce coaliția a decis să majoreze pensiile cu 12,5%. Unele surse spun că nici liberalii nu ar mai fi de acord cu o astfel de variantă, deşi proiectul este susținut şi depus de liberali la Senat.

Măsura ar avea un impact bugetar de 87,49 milioane de lei în fiecare lună.

×
Subiecte în articol: pensii coalitia de guvernare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close