Antena 3 CNN Politică Scăderea preţului gazelor, condiţionată de viitoarea strategie energetică a coaliţiei

Scăderea preţului gazelor, condiţionată de viitoarea strategie energetică a coaliţiei

Scăderea preţului gazelor, condiţionată de viitoarea strategie energetică a coaliţiei
11 Mai 2009   •   12:52

Viitoarea strategie energetică, care va fi elaborată pentru revitalizarea acestui domeniu, ar putea fi urmată de scăderea preţului gazelor naturale, a declarat luni vicepremierul Dan Nica.
Ministrul social-democrat a precizat că liderii PSD şi PDL au stabilit, luni, organizarea unei şedinţe a coaliţiei pentru data de 25 mai, dedicată noii strategii energetice.
"Dorim să avem o nouă abordare a modului cum funcţionează sistemul energetic şi gândim unele măsuri care să ducă la relansarea acestui sector, inclusiv o posibilă scădere a preţului la gazele naturale", a arătat vicepremierul.
Nica nu a precizat cât ar putea reprezenta această scădere de preţ, el explicând că, în funcţie de calculele care urmează să fie elaborate în contextul acestei strategii, vor fi făcute şi eventualele anunţuri.
"România a rămas prea mult prizonieră a unor modele vechi. Dorim relansarea acestui sistem, o mai bună gestionare a resurselor, pentru o mai bună funcţionare a sistemului energetic. Credem că este posibilă o modificare a preţului la gazele naturale, însă după 25 mai, când vom vedea primele măsuri ale noii strategii şi vom avea cifrele exacte, vom putea spune", a mai spus Nica.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pret gaze
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close