Antena 3 CNN Politică Săftoiu: Băsescu este pe un drum greşit

Săftoiu: Băsescu este pe un drum greşit

Săftoiu: Băsescu este pe un drum greşit
30 Mar 2007   •   07:59

În lupta împotriva corupţiei, preşedintele nu şi-a evaluat bine paşii. Ţinta a fost foarte bună, cred că drumul nu e corect. Declaraţia a fost făcută chiar de prospăt demisioara de la Cotroceni, Adriana Săftoiu, într-un interviu pentru ?România Liberă?. Adriana Săftoiu susţine că instinctul politic al lui Traian Băsescu l-a înşelat într-o singură privinţă, în cei peste doi ani de mandat la Cotroceni. ?Cred că în lupta împotriva corupţiei nu şi-a evaluat bine paşii. Sunt de acord că preşedintele nu are pârghii şi îi rămâne la dispoziţie doar cuvântul, dar tot timpul mă întreb dacă poţi câştiga această luptă de unul singur. Ţinta a fost foarte bună, cred că drumul nu e corect. Dar poate nici noi, echipa, nu i-am propus cea mai buna variantă?.

Adriana Săftoiu s-a referit şi la intervenţiile televizate ale preşedintelui, care de cele mai multe ori au generat scandaluri. ?Nu sunt o susţinătoare a acestui mod de a comunica. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că unele din intervenţiile lui au avut efect. A fost o perioadă foarte lungă în care nu dădea telefon, mă suna şi îmi spunea, uite ce se spune, ce se face, aş intra pe telefon şi eu îi spuneam, nu o să intraţi pe telefon, nu are nici un rost, nu combatem aşa subiectele, şi era de acord, dar sunt şi momente pe care şi le asumă?.

În interviul acordat jurnaliştilor de la ?România Liberă?, purtătorul de cuvânt demisionar al Administraţiei Prezidenţiale, a vorbit şi despre ruptura dintre premier şi preşedinte. Adriana Săftoiu crede că ceea ce îi desparte pe cei doi este modul diferit în care au înţeles să-şi respecte promisiunile din campanie. ?În 2004 când stătea pe aceeaşi scenă cu premierul şi alţi lideri ai PNL, spunea >. Oare de ce atunci premierul nu l-a tras de mânecă şi să-i spună, >. Atunci le-a plăcut, le-a convenit, pentru că a asigurat succesul şi accederea la putere şi guvernare?.

Cât despre demisia sa de la Cotroceni, Adriana Săftoiu a negat faptul că la baza acesteia ar fi stat disensiunile cu Elena Udrea. Săftoiu recunoaşte însă că de multe ori opiniile sale nu au coincis cu cele ale fostei şefe a Cancelariei prezidenţiale.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close