Căderea guvernării PDL a însemnat şi apusul afacerilor liderilor democrat-liberali. Odată cu plecarea lui Emil Boc de la Palatul Victoria, numele grele ale partidului au pierdut accesul la banul public, iar afacerile lor au intrat într-un con de umbră.
Marcel Hoară sau Sorin Blejnar sunt doar doi dintre PDL-iştii care au motive să regrete deconectarea de la banul public.
Marcel Hoară era purtător de mesaje al Partidului Democrat Liberal, pe vremea când se afla la guvernare. El s-a încumetat să meargă, în 2010, la o emisiune de la Antena 3, desfăşurată chiar în mijlocul unui protest de amploare. Nu a trecut mult până când protestatarii l-au identificat.
Incidentul nu l-a împiedicat să-şi vadă în continuare de investiţiile familiei sale. În 2011, familia lui Hoară începuse construcţia unui adevărat domeniu la Snagov. Investiţia de milioane nu a fost asumată nici în ruptul capului la acea vreme de Hoară. Se construia de zor în 2011 şi, dintr-o dată, şantierul s-a închis.
În plină guvernare PDL, Marcel Hoară începuse să şi construiască la Snagov nu una, ci trei case. Acum totul este lăsat în paragină, buruienile sunt la fel de înalte ca gardul, iar casele sunt lăsate de izbelişte.
Coincidenţă sau nu, întreruperea lucrărilor a avut loc cam în aceeaşi perioadă în care PDL a pierdut puterea. Nici firma lui, Hoară Capital, nu stă mai bine.
În 2008, a avut un profit de 12.000 de lei. În 2011, când au apărut probleme pentru PDL, au apărut şi pentru firma sa. A avut pierderi de apropape 30.000 de lei. Celelalte două firme deschise de Hoară odată cu intrarea sa la guvernare sunt în procedură de dizolvare.
Antena 3 a vrut să vadă din ce trăieşte Marcel Hoară, aşa că i-a făcut o vizită la sediul firmei. Vezi urmarea, în videoul de mai sus.
Un alt răsfăţat al regimului Boc a fost Sorin Blejnar. A condus ANAF-ul din 2009 şi până în aprilie 2012, când a fost demis. În timp ce Blejnar lucra ca funcţionar, pe un salariu de aproximativ 4800 lei pe lună, soţia sa, Andreea Blejnar, prin firmele la care era acţionar rotunjea veniturile familiei.
Una dintre firmele aducătoare de bani în casă este Tetacons SRL. În 2008, cu un an înainte de numirea lui Blejnar la ANAF, societatea era pe pierdere. În 2009, odată cu numirea sa vine şi profitul.
În 2010, profitul a fost de peste jumătate de milion de lei, iar în 2012, anul în care Blejnar a plecat din fruntea ANAF, profitul a scăzut la jumătate, la aproape 213.000 lei. După plecare, Blejnar s-a întors în mediul privat.