Antena 3 CNN Politică Roxana Mînzatu, întrebată dacă România va fi oaia neagră a UE la atragerea fondurilor europene şi la dezvoltare: „Nici vorbă”

Roxana Mînzatu, întrebată dacă România va fi oaia neagră a UE la atragerea fondurilor europene şi la dezvoltare: „Nici vorbă”

roxana minzatu
Roxana Mânzatu, propunerea României pentru postul de comisar european. FOTO: Facebook/ Roxana Mînzatu
de B.C.    |    02 Sep 2024   •   23:18

Roxana Mînzatu, propunerea României pentru postul de comisar european, a declarat luni, la Antena 3 CNN, că România nu va fi oaia neagră a Uniunii Europene în materie de atragere de fonduri europene şi de dezvoltare. Ea a subliniat că România a reuşit să depăşească sută la sută absorbţie de fonduri europene în exerciţiul bugetar 2014- 2020.

Roxana Mînzatu, propunerea României pentru postul de comisar european, a fost întrebată, luni seară, la Antena 3, dacă România va fi oaia neagră a Uniunii Europene la atragerea fondurilor europene şi la dezvoltare şi a răspuns: „Nici vorbă! Exerciţiul 2014-2020, depăşim sută la sută absorbţie, ceea ce înseamnă că vom scoate bani din buzunar pentru cheltuielile acestui exerciţiu. Domnul Câciu a făcut o treabă extraordinară şi domnul Boloş, înaintea lui, pe acest portofoliu şi cred că am recuperat”.

Roxana Mînzatu a explicat că România a învăţat din alte exerciţii bugetare.

„În două exerciţii România a învăţat, doar că lupta pe care trebuie să o ducem este în privinţa banilor pe care îi primim după 2027. Europa începe să aibă alte priorităţi, cheltuie pentru securitate, cheltuie pentru gestionarea migraţiei, pentru competitivitate economică. Nu aş vrea să pierdem bani la coeziune şi a fost motivul pentru care am candidat cu tot entuziasmul ştiind că trebuie să apăr politica de coeziune şi banii pe care România îi primeşte pentru regiunile mai puţin dezvoltate”, a mai spus Mînzatu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni, în Parlament, că Roxana Mînzatu este propunerea României pentru funcția de comisar european. El a adăugat că, în perioada următoare, va discuta cu președinta Comisiei Europene despre portofoliul de comisar care va reveni țării noastre.

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close